ČOVEK ZBOG KOJEG GORI IZRAEL: Ministar Ben-Gvir preti ostavkom ako premijer Netanjahu popusti pred demonstrantima (FOTO, VIDEO)

Autor:

Svet

27.03.2023

12:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Itamar Ben-Gvir, ministar za nacionalnu bezbednost Izraela, zapretio je premijeru Benjaminu Netanjahuu da će podneti ostavku ako ovaj popusti pred demonstrantima koji zahtevaju da vlada odustane od sporne reforme pravosuđa.

ČOVEK ZBOG KOJEG GORI IZRAEL: Ministar Ben-Gvir preti ostavkom ako premijer Netanjahu popusti pred demonstrantima (FOTO, VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

List Harec je preneo da je ultradesničarski ministar predsedniku vlade poručio da će i u slučaju ostavke nastaviti da podržava Netanjahuov kabinet.

Foto: Tanjug/AP

Itamar Ben-Gvir, ministar za nacionalnu bezbednost Izraela

U poruci na Tviteru Ben-Gvir je prethodno ocenio da vlada mora da nastavi sa sudskom reformom i da "ne sme da se preda anarhistima" posle masovnih protesta.

Foto: Tanjug/AP

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu

Nove demonstracije su izbile u nedelju uveče nakon Netanjahuove odluke da smeni ministra odbrane Joava Galanta.

Foto: Tanjug/AP

Protivnici reforme kojom bi se ograničila ovlašćenja Vrhovnog suda Izraela

Kako je Republika ranije objavila, rezervni sastav pilota izraelske vojske, koji učestvuju u borbenim misijama i upravljaju helikopterima i transportnim avionima, ove nedelje neće se pojaviti na redovnim sedmičnim trenažnim letovima zbog protivljenja reformi pravosuđa.

Odluka pilota rezervista poklopila se s apelom koji je tokom vikenda Netanjahuu uputio Galant, poručujući mu da zaustavi usvajanje tog zakona.

Izraelski mediji su objavili da je Netanjahu odložio obraćanje javnosti, u kojem se očekivalo da će saopštiti da zamrzava reformu nakon što su mu koalicioni partneri poručili da ne odstupi.

Foto: Tanjug/AP

 

Protivnici reforme kojom bi se ograničila ovlašćenja Vrhovnog suda i ojačala moć Netanjahuove vlade već više od tri meseca organizuju demonstracije, ali je, nakon što je Netanjahu smenio ministra odbrane, situacija postala još napetija.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Protest ispred izraelskog parlamenta Kneseta

Novi protest je organizovan i ispred nacionalnog parlamenta Kneseta, a sindikati su proglasili štrajk, kojem su se pridružili i advokati zaposleni u državnoj administraciji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading