ZVANIČNA MOSKVA: Optužbe za hemijsko oružje - AMERIČKA PROPAGANDA

Autor: Tanjug

Svet

24.01.2018

22:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rusko ministarstvo spoljnih poslova danas je saopštilo da su optužbe da ruske i snage sirijske vlade stoje iza napada hemijskim oružjem u istočnoj sirijskoj oblasti Guta - američka "propaganda" .

RepublikaFoto: twitter.com/AyoTV
Vašington podriva mirovne pregovore: Sergej Rjabkov

U saopštenju ruskog ministarstva se dodaje da je cilj tih optužbi da podriju mirovne pregovore u Sočiju, prenosi Rojters.

Kako navodi ruska agencija Tas s, u saopštenju se takođe navodi da "SAD pokušavaju da igraju na kartu Sirije po scenariju koji je već ranije priređen u Jugoslaviji, Iraku, Libiji".

Zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov optužio je ranije danas SAD da promovišu "neproverene navode" o napadima hemijskim oružjem u Siriji kako bi omele mirovne inicijative koje preduzima Rusija.

Rjabkov je to naveo u intervjuu agenciji Interfaks, dan nakon što je američki državni sekretar Reks Tilerson izjavio da Moskva "snosi odgovornost za žrtve" novog napada za koji se sumnja da je izveden hemijskim oružjem u predgrađu Damaska, prenosi AP.


Tilerson je un utorak naveo i da Rusija krši sporazum iz 2013. koji je postigla sa SAD o uklanjanju hemijskog oružja iz Sirije, te da pomaže sirijskoj vladi u kršenju Konvencije o hemijskom oružju, koja zabranjuje upotrebu tog oružja.

Aktivisti i spasilački timovi naveli su da je sirijska vlada u ponedeljak izvela napad sumnjivim otrovnim gasom koji je, kako kažu, ugrozio oko 20 civila u predgrađu Damaska koje kontrolišu pobunjenici, dok sirijska vlada poriče da koristi hemijsko oružje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading