BAJDEN SE OPET ISPALIO! Komentarisao povlačenje ruskih trupa, pa umesto Hersona pomenuo OVAJ grad! (VIDEO)

Autor:

Svet

10.11.2022

11:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki predsednik Džo Bajden je, ocenjujući situaciju u Ukrajini, najavio povlačenje ruskih trupa iz "Faludže"

BAJDEN SE OPET ISPALIO! Komentarisao povlačenje ruskih trupa, pa umesto Hersona pomenuo OVAJ grad! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Bajden je ukazao da je naredba ruskog vojnog vrha o evakuaciji trupa sa zapadne obale reke Dnjepar, nadomak grada Hersona, pokazatelj da Moskva ima "realne probleme" sa svojom vojskom.

Džo Bajden je ukazao da je naredba ruskog vojnog vrha o evakuaciji trupa sa zapadne obale reke Dnjepar, nadomak grada Hersona, pokazatelj da Moskva ima "realne probleme" sa svojom vojskom.

Republika

Foto: printscreen

Herson

- To pokazuje da oni imaju nekih stvarnih problema sa svojom vojskom - rekao je Bajden i ocenio da će rusko povlačenje omogućiti obema stranama da ponovo kalibriraju svoje pozicije tokom zime.


Predsednik SAD je rekao da ostaje da se vidi da li je Ukrajina spremna da napravi kompromis sa Rusijom. Govoreći o situaciji o Ukrajini, Bajden je u jednom trenutku napravio omašku, zamenivši Herson sa gradom Faludža u Iraku.

- Mislim da je kontekst u tome da li se ili ne oni povlače iz Faludže...i, a mislim iz...iz...Hersona, iz grada Hersona... - rekao je Bajden.

Faludža je irački grad koji je postao prestonica oružanog otpora Amerikancima, gde su njihove trupe pretrpele značajne gubitke. U 2003-2004, postao je uporište militanata koji su pokrenuli gerilsku borbu protiv stranog vojnog prisustva.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading