NOVI POLITIČKI POTRESI U VELIKOJ BRITANIJI! Premijer tek došao, ministri podneli ostavke!

Autor:

Svet

25.10.2022

13:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novi premijer Velike Britanije moraće da bira i nove ministre.

NOVI POLITIČKI POTRESI U VELIKOJ BRITANIJI! Premijer tek došao, ministri podneli ostavke!

Foto: Tanjug/AP

Novi britanski premijer Riši Sunak potvrdio je danas da želi da Džeremi Hant ostane na mestu ministra finansija, dok su neki članovi vlade koji su obavljali ministarske funkcije tokom mandata Liz Tras podneli ostavke.

Britanski ministar za poslovanje i energetiku Džejkob Ris-Mog i ministar pravde Brendon Luis podneli su ostavke posle Sunakovog imenovanja.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Riši Sunak

Ris-Mog, bliski saradnik bivših premijera Džonsona i Tras, je ranije već najavio da ne želi da bude deo Sunakovog kabineta, prenosi Skaj njuz.


Minisar pravde Brendon Luis je ostavku objavio na društvenoj mreži Tviter. On je Sunaku čestitao na novoj funkciji i dodao da će ga “podržavati iz zadnje klupe”.

- Novi premijer će imati moju podršku iz zadnje klupe kada se bude uhvatio u koštac sa izazovima sa kojima se suočavamo - kao stranka i kao država - piše u objavi.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Riši Sunak

Istakao je da mu je čast što je služio kao jedan od ministara sa najdužim stažom u kabinetu i što je imao prilike da obavlja osam ministarskih funkcija, u pet resora, pod vođstvom četiri premijera.

Ostavku je podnela i Vendi Morton, članica vlade zadužena za disciplinu među poslanicima Konzervativne stranke.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Riši Sunak

Morton je svoju ostavku objavila na Tviteru.

Podsetimo, Riši Sunak postao je danas i zvanično novi premijer Velike Britanije i nasledio je Liz Tras koja je na toj funciji bila rekordnih 45 dana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Hercegov grad

25.10.2022 14:35

Rasisti Engleske,ne mogu da podnesu da im Indijac bude premijer.