PEJPAL POD RAFALNOM PALJBOM: Sve je počelo od informacije da će skidati 2.500 dolara sa računa korisnika, OVO JE EPILOG!

Autor:

Svet

13.10.2022

16:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kompanija "Pejpal Holdings Inc", u čijem je portfoliju istoimena platforma za plaćanje na internetu, dovela je do usijanja javno mnjenje u Sjedinjenim Američkim Državama zbog najave da će sa računa korisnika skidati i do 2.500 dolara ukoliko procene da oni koji su koristili njihove usluge dele dezinformacije na internetu.

PEJPAL POD RAFALNOM PALJBOM: Sve je počelo od informacije da će skidati 2.500 dolara sa računa korisnika, OVO JE EPILOG!

Foto: Shutterstock

Zbog ogromnog pritiska javnosti ali i republikanskih političara, koji su "ažurirani korisnički ugovor" Pejpala koji je trebalo da stupi na snagu 3. novembra dočekali na nož, kompanija je bila prinuđena da se oglasi.

Portparol Pejpala Džastin Higs uputio je javno izvinjenje ističući da namera kompanije nije bila da kažnjava ljude zbog dezinformacija.

- Naši timovi su izvršili odgovarajuća ažuriranja kako bi ispravili ove netačnosti i izvinjavamo se zbog bilo kakve zabune koju je ovo izazvalo - naveo je on.

Međutim, njegovo objašnjenje republikanske krugove u SAD koji su na društvenim mrežama izneli oštre kritike na račun Pejpala.

Brendan Kar, Republikanac u Federalnoj komisiji za komunikacije izjavio je ovim povodom je na Tviteru napisao: 

- Orvelovski. Pejpal zadržava pravo da uzme vaš novac ako objavite poruku za koju Pejpal odluči da je „dezinformacija“. Zbog toga je toliko važno da državna i savezna zakonodavna tela donesu zakone koji zabranjuju diskriminaciju od strane tehnoloških kompanija i štite slobodu govora - naveo je on.

 

 

Senatorka Marša Blekrn takođe je javno negodovalać

- Pejpal cenzuriše govor. Ako ne slušate, oni će vam ukrasti novac. Ne možemo dozvoliti da se ovo dešava - podvukla je ona.

 

Osuda poteza Pejpala stigla je i od bivšeg predsednika kompanije Djvida Markusa, kao i Ilona Maska, vlasnika kompanije Tesla.

 

 

Republika

Foto: Shutterstock

 

Podsetimo, prošle godine američke demokrate u Kongresu su izvršile pritisak na Pejpal da zabrani korisnike koji iznose dezinformacije o kovidu i da „spreče ljude da profitiraju na njihovim opasnim lažima“.

- Omogućavanje privatnim kompanijama da postanu policija bila bi neviđena i nezakonita stvar. Moja kancelarija će ispitati validnost nove politike Pejpal i preduzeti sve neophodne mere da zaustavi ovu vrstu korporativnog aktivizma - izjavio je senator Tim Skot.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading