"FIONA" OPUSTOŠILA KROZ KANADU: Pogledajte dramatične fotografije - KRŠ I LOM! (FOTO GALERIJA)

Autor:

Svet

25.09.2022

11:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oluja "Fiona" nanela je, nakon Portorika i Dominikanske Republike, veliku štetu i u Kanadi, ima i nestalih.

"FIONA" OPUSTOŠILA KROZ KANADU: Pogledajte dramatične fotografije - KRŠ I LOM! (FOTO GALERIJA)

Foto: Tanjug/AP

Oluja "Fiona" koja je do petka imala status urgana, ali su je onda stručnjaci okarakterisali kao tropsku oluju nemilosrdno je pogodila Kanadu. 

Ova zemlja inače nije poznata po razornim olujama i sličnim vremenskim nepogodama, a iz policije navode kako "nisu nikada videli oluju poput ove".

U oblast Nove Škotske poslata je čak i vojsjka kako bi pomogla u saniranju štete. Delovi još četiri kanadske provincije su pogođeni, a premijer ove zemlje Džastin Trudo izjavio je "da će federalna vlada pomoći koliko god može". Takođe, objavio je da neće ići u Japan na sahranu bivšeg premijera te zemlje kako bi pomogao domovini da se izbori sa posledicama oluje. 

 

Pogođena područja nalaze se na obali Atlantika i obuhvataju sledeće provincije: Nova Škotska, Ostrvo Princa Edvarda, Njufaundlend i Nju Brunsvik i delove Kvebeka. 

 

Dodaje se da su mnogi domovi potpuno srušeni i da je veliki broj samih ulica kompletno nestao. U međuvremenu je prijavljen i nestanak jedne žene, ali se navodi da je još uvek previše opasno sprovesti potragu. 

Iz kompanija elektro distribucije tvrde kako će biti potrebni dani kako bi vratili struju u kanadske domove. 

Podsetimo, "Fiona" je već nanela ogromnu štetu Portoriku i Dominikanskoj Republici, gde mnogi građani još uvek nemaju pristup vodi i struji.

Sledeća teritorija koja bi mogla da se nađe na putu oluji jeste Florida. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading