TAČKA USIJANJA, ODLUČUJUĆI TRENUTAK! Gradovi blizanci pod totalnom opsadom: REŠAVA SE SUDBINA SEVERODONJECKA I LISIČANSKA!

Autor:

Svet

23.06.2022

09:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Aleksij Arestovič, ključni savetnik ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog, saopštio je danas da je bitka za istočne gradove Severodonjeck i Lisičansk dostigla "strašan vrhunac" i da bi ruske snage uskoro mogle da opkole gradove blizance i da ih odseku od ukrajinske teritorije.

TAČKA USIJANJA, ODLUČUJUĆI TRENUTAK! Gradovi blizanci pod totalnom opsadom: REŠAVA SE SUDBINA SEVERODONJECKA I LISIČANSKA!

Foto: Tanjug/AP/profimedia

Volodimir Zelenski i Ramzan Kadirov

- Postoji pretnja da će Rusija pobediti na taktičkom planu, ali oni to još nisu uradili - izjavio je Arestovič, prenosi BBC.

Zelenski je ranije optužio Moskvu da pokušava da uništi region Donbasa.

- Bilo je masivnih vazdušnih i artiljerijskih udara u Donbasu. Cilj okupatora ovde je nepromenjen, oni žele da unište ceo Donbas, korak po korak - naveo je Zelenski u svom noćnom video obraćanju, prenosi britanska televizija.

Ukrajinski predsednik je ponovio svoje pozive zapadnim liderima da ubrzaju isporuku teške artiljerije njegovim trupama.

- Iznova i iznova naglašavamo važnost brže isporuke oružja Ukrajini. Potrebno je da što pre uspostavimo paritet na bojnom polju kako bi se ova dijabolička armada zaustavila i potisnula van granica Ukrajine - naveo je on, prenosi BBC.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

Kadirov: Predajte se ili se suočite sa porazom

Čečenski lider Ramzan Kadirov na svom Telegram kanalu, hvaleći uspehe specijalnih snaga čečenske policije koje se bore zajedno sa snagam LNR i ruskim jedinicama, napisao je "neprijatelj je u tesnom prstenu"

- Zatvoreni su svi putevi za povlačenje. Situacija je veoma žalosna i uskoro će se suočiti sa strašnim porazom - objavio je Ramzan Kadirov.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading