NE ZNAMO ČIJI PUCNJI SU JE UBILI! Izraelska vojska se oglasila nakon smrti novinarke Al Džazire!

Autor:

Svet

11.05.2022

14:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Načelnik Generalštaba izraelske vojske Aviv Kohavi rekao je danas da nije jasno ko je ispalio metak koji je ubio novinarku Al Džazire na okupiranoj Zapadnoj obali, nakon što je prethodno saopšteno da bi za njenu smrt mogli da budu odgovorni palestinski militanti.

NE ZNAMO ČIJI PUCNJI SU JE UBILI! Izraelska vojska se oglasila nakon smrti novinarke Al Džazire!

Foto: Tanjug/AP

- U ovom trenutku ne možemo da utvrdimo čiji su je pucnji ubili i žalimo zbog njene smrti", rekao je Kohavi i dodao da se istraga nastavlja - prenosi AP.

Katarski kanal Al Džazira izvestio je ranije danas da je reporterka te medijske kuće Širin Abu Akleh ubijena je u pucnjavi izraelske vojske na okupiranoj Zapadnoj obali, dok je izraelska vojska sa druge strane saopštila da su je možda ubili Palestinci u sukobu sa njenim trupama.

Foto: Tanjug/AP

 

Jedan palestinski zvaničnik rekao je da su izraelske snage "ubile Širin Abu Akleh" dok je izveštavala o raciji u gradu DŽenin, gde je poslednjih nedelja došlo do intenziviranja vojnih racija kako je nasilje poraslo


Palestinsko ministarstvo zdravlja potvrdilo je smrt novinarke i saopštilo da je drugi reporter, Ali Samodi, ranjen, prenosi Informer.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading