UPOTREBIĆEMO NUKLEARKE! Iz Kremlja stigla zloslutna poruka, PESKOV OTKRIO U KOM SLUČAJU ĆE RUSIJA PRIBEĆI ORUŽJU SUDNJEG DANA!

Autor:

Svet

29.03.2022

06:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rusija će pribegnuti nuklearnom oružju samo u slučaju da joj bude ugroženo "postojanje“, a nikako zbog ishoda trenutnog sukoba sa Ukrajinom, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

UPOTREBIĆEMO NUKLEARKE! Iz Kremlja stigla zloslutna poruka, PESKOV OTKRIO U KOM SLUČAJU ĆE RUSIJA PRIBEĆI ORUŽJU SUDNJEG DANA!

Foto: Tanjug/AP

- Imamo koncept bezbednosti koji veoma jasno kaže da samo kada postoji pretnja za postojanje države, u našoj zemlji, možemo da upotrebimo i mi ćemo stvarno upotrebiti nuklearno oružje da otklonimo pretnju za postojanje naše zemlje - izjavio je juče Peskov američkoj televiziji PBS, prenosi Rojters.

On je naglasio i da se podrazumeva da bilo kakav ishod operacije u Ukrajini, "nije razlog za upotrebu nuklearnog oružja“.

Peskov je rekao i da je nedavna opaska američkog predsednika Džozefa Bajdena o ruskom predsedniku Vladimiru Putinu prilično alarmantna.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

- Njegova izjava o tome da Putin ne treba ili treba da bude na vlasti u Rusiji je naravno neprihvatljiva. Nije na predsedniku Sjedinjenih Država da odlučuje ko će biti i ko neće biti predsednik Rusije, o tome odlučuje narod Rusije na izborima - izjavio je Peskov američkoj televizijI, prenosi TAS.


Zvaničnik Kremlja je naveo i da su zemlje Zapada zapravo objavile totalni ekonomski rat Rusiji, i da njegova zemlja mora da se prilagodi novim uslovima, koji su, kako je rekao, "prilično neprijateljski".

Peskov je izjavio i da je NATO preduzeo korake koji utiču na bezbednosne interese Rusije i pre nego što je Moskva pokrenula "specijalnu vojnu operaciju u Ukrajini".

- Morate da razumete Rusiju. Šta je bio razlog za početak operacije u Ukrajini? Nekoliko decenija smo Zapadu govorili da se plašimo da se NATO pomeri na istok, da se bojimo da se NATO približi našim granicama sa svojom vojnom infrastrukturom, vodite računa o tome, ne gurajte nas u ćošak - rekao je Peskov uz napomenu da Rusija nema planove da napadne bilo koju NATO zemlju, navodi TAS S.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Maja

29.03.2022 07:54

Niste valjda naivni da verujete Zapadu?