UBIJENA UKRAJINSKA NOVINARKA! Ubile su je ruske snage dok je snimala UNIŠTAVANJE KIJEVA!

Autor:

Svet

25.03.2022

15:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oksana Baulina, novinarka nezavisnog ruskog izdanja Insajder, ubijena je dok je izveštavala iz Ukrajine, potvrdio je njen poslodavac.

UBIJENA UKRAJINSKA NOVINARKA! Ubile su je ruske snage dok je snimala UNIŠTAVANJE KIJEVA!

Foto: Tanjug/AP

Oksana je ranije je radila kao producent u Fondaciji za borbu protiv korupcije, rusku neprofitnu organizaciju koju je osnovao Aleksej Navaljni.

Prema agenciji za koju je radila, Baulina je bila u Kijevu i snimala uništavanje glavnog grada Ukrajine kada su je, kako se navodi, ubile ruske snage koje su učestvovale u granatiranju. Dve osobe koje su tada bile sa Baulinom su hospitalizovane, dok je jedan civil poginuo. Baulina je snimala u Podilskom okrugu grada.

- Insajder izražava najdublje saučešće Oksaninoj porodici i prijateljima“, navodi se u saopštenju, napominjući da će nastaviti da izveštavaju o ratu uključujući i ruske "ratne zločine kao neselektivno granatiranje stambenih naselja koje za posledicu ima smrt civila i novinara.-

Ranije je radila kao producent za Fondaciju za borbu protiv korupcije, rusku neprofitnu organizaciju koju je osnovao zatvoreni disident Aleksi Navaljni. Rusija je prošle godine označila grupu kao "ekstremističku" i naterala je da se raspusti, piše Blic.

 

 

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading