BELORUSIJA ULAZI U RAT?! SAD I NATO: "Putinu treba POMOĆ, BILO ŠTA bi mu koristilo!"

Autor:

Svet

22.03.2022

18:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zvaničnici SAD i NATO veruju da bi Belorusija "uskoro" mogla da se pridruži Rusiji u napadu protiv Ukrajine, kao i da ta zemlja već preduzima korake da to učini, javlja Si-En-En.

BELORUSIJA ULAZI U RAT?! SAD I NATO: "Putinu treba POMOĆ, BILO ŠTA bi mu koristilo!"

Foto: Tanjug/AP

Aleksandar Lukašenko brutalno zapretio Zapadu

Sve je "verovatnije" da će Belorusija ući u sukob, rekao je za tu američku televizijsku mrežu vojni zvaničnik NATO.

- Putinu je potrebna podrška. Bilo šta bi pomoglo - pojasnio je zvaničnik.

Izvor iz beloruske opozicije rekao je da su beloruske borbene jedinice spremne da uđu u Ukrajinu u narednih nekoliko dana, sa hiljadama snaga koje su spremne za raspoređivanje.

Prema mišljenju ovog izvora, to će imati geopolitički uticaj, s obzirom na implikacije pridruživanja druge zemlje ratu.

Visoki obaveštajni zvaničnik NATO odvojeno je rekao da Alijansa ocenjuje da beloruska vlada "priprema okruženje kako bi opravdala belorusku ofanzivu na Ukrajinu."

Foto: Twitter/TadeuszGiczan

 

Belorusi su prošlog meseca izglasali da se zemlji dozvoli da trajno ugosti ruske snage i nuklearno oružje, iako su američki zvaničnici naglasili za Si-En-En da još nisu videli nikakve dokaze da Rusija prenosi nuklearno oružje ili se sprema na to, pišu Novosti.

Izvori su istakli da do danas nema indicija da Belorusija trenutno učestvuje u borbama u Ukrajini, a visoki zvaničnik američke odbrane rekao je da Pentagon nije video "nikakve naznake da se Belorusi spremaju da pređu u Ukrajinu ili da su sklopili bilo kakve sporazume o tome".

Vojni zvaničnik NATO je rekao da konačna odluka o uključivanju Belorusije u rat tek treba da se donese u Moskvi, a za sada nema naznaka da beloruske snage učestvuju u borbama u Ukrajini.

- Ne radi se o tome šta Aleksandar Lukašenko želi - kazao je zvaničnik, misleći na beloruskog predsednika.

- Postavlja se pitanje: da li Putin želi još jednu nestabilnu zemlju u regionu? Uključenost bi destabilizovala Belorusiju - poručio je zvaničnik.

Nije želeo da precizira kako bi Belorusija mogla da interveniše u ratu, ali je rekao da ima smisla da Rusija pokuša da prekine vojnu pomoć NATO koja dolazi u Ukrajinu sa njene zapadne granice.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading