FIJASKO NA SAMOM POČETKU SAMITA RUSIJE I AMERIKE! Predstavnici dve supersile NISU SE NI RUKOVALI!

Autor: Republika

Svet

10.01.2022

12:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Samit u Ženevi na kom bi predstavnici SAD i Rusije trebalo da razgovaraju o bezbednosnim garancijama na kojima insistira Moskva, nisu počeli s mnogo izgleda na uspeh.

FIJASKO NA SAMOM POČETKU SAMITA RUSIJE I AMERIKE! Predstavnici dve supersile NISU SE NI RUKOVALI!

Foto: Tanjug/AP

Vendi Šerman i Sergej Rjabkov se nisu ni rukovali

Rusko-američki pregovori o bezbednosnim garancijama koji se održavaju u Ženevi počeli su neslavno, prenose mnogobrojni mediji, tvrdeći da se predstavnici dve supersile, Sergej Rjabkov i Vendi Šerman, nisu ni rukovali na početku razgovora. 

Da sve ide traljavo, kako navodi Sputnjik, bilo je jasno već na samom početku kada su članovi delegacija snimljeni kako ulaze u salu da bi nadalje nastavili samit iza zatvorenih vrata. Najpre su u prostoriju ušli predstavnici Moskve i Vašingtona nižeg ranga, a odmah za njima i zamenik šefa diplomatije Rusije, Sergej Rjabkov, i zamenica američkog Stejt departmenta Vendi Šerman.

Oni su zatim stali ispred zastava za protokolarno fotografisanje, gde su samo na kratko pogledali jedno u drugo, ostavši na skoro dva metra razdaljine. Oboje su u skladu s epidemiološkim merama nosili maske, pa je bilo veoma teško zaključiti kakvi su im izrazi lica.   

Republika

Foto: Tanjug/AP

Razgovoru delegacija su trajali duže od dva sata   

Ranije je, podsetimo, Rjabkov saopštio da od američke strane očekuje da čuje na sastanku jasan stav o ruskim predlozima i objašnjenje logike svojih pristupa. Zajedno s tim, on je izrazio ozbiljnu sumnju po pitanju spremnosti SAD za takav dijalog.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading