OTKAZUJE SE NOVA GODINA, MINISTARKA POTVRDILA: Ništa od provoda na trgovima, EVO DO KADA RADE KAFIĆI!

Autor: Republika

Svet

12.11.2021

13:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vlada Crne Gore je donela nove mere u borbi protiv epidemije koronavirusa, koje će biti na snazi od 15. novembra do 1. decembra.

Foto: printscreen

Jelena Borovinić Bojović, ministarka zdravlja Crne Gore

Novim merama zabranjeno je, takođe, organizovanje proslava Nove godine na otvorenom - koncerti, masovna okupljanja…

Zabranjuju se svadbe na otvorenom i u zatvorenom, kao i rad noćnih klubova. Ograničava se rad ugostiteljskih objekata do ponoći. Zabranjuju se učeničke ekskurzije, izleti, privatne proslave i rođendani.

Boravak u kućama i stanovima se preporučuje samo članovima istog domaćinstva.

Vlada razmatra mogućnost o tome da li će od 1. decembra biti uvedene obavezne Nacionalne digitalne kovid potvrde i za kompletnu javnu upravu - zdravstvo, prosvjetu, policiju, Vojsku…

Biće nužna za ulazak u javni prevoz, tržne centre, teretane, poslovne prostore i poslovne zgrade sa tri i više privrednih društava, odnosno preduzetnika, i objekte veće od 1.000 u kojima se prodaje neprehrambena roba.

Ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović kazala je da se mjere nisu poštovale predviđenoj meri i da broj vakcinisanih nije dovoljan da bi se govorilo o kolektivnom imunitetu.

Izrazila je saučešće porodicama preminulih od posljedica kovida.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Vlado

12.11.2021 16:46

Prosto nepiverivati??? Wuhan grad iz koga je sve poteklo, na docek 20 na 21 na trgu prosalava, vateomet a nas zakljucavate. Ko je ovde lud???