Tona kokaina na hrvatskoj jedrilici! Zaplenjena droga u vrednosti 40 miliona evra

Autor: Republika

Svet

13.09.2020

20:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Španska policija zaplenila je 8. septembra u ranim jutarnjim časovima u međunarodnim vodama oko Kanarskih ostrva 980 paketa sa oko 980 kilograma kokaina visoke čistoće.

RepublikaFoto: MUP Srbije
Foto: Ilustracija

Droga namenjena evropskom tržištu vredna 40 miliona evra pronađena je na hrvatskoj jedrilici, a uhapšena su trojica Hrvata. Ovu grupu mediji su krstili kao Balkanski kartel. Nakon dojave o švercu velike količine droge pokrenuta je i saradnja s francuskom carinom i španskom civilnom gardom. Pridružile su se i Evropol, DEA, britanska NCA, holandska nacionalna policija i policija Republike Bosne i Hercegovine.

Hrvatski državljani s jedrilicom otplovili iz Šibenika početkom 2020. godine, da bi krajem avgusta ove godine zaplovili afričkom rutom krijumčarenja s Kanarskih ostrva južno prema obalama zapadne Afrike, gde su tamošnje organizovane kriminalne grupe koje je angažovao kartel na hrvatsku jedrilicu ukrcale kokain.

Specijalni tim španske policije je u jutarnjim satima 8. septembra u međunarodnim vodama presreo hrvatsku jedrilicu, čiju su posadu činila trojica hrvatskih državljana. Nakon pregleda zbog sumnje na krijumčarenje droga jedrilica je dotegljena u nacionalne vode Kanarskog zaliva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading