U Danskoj pada broj obolelih: Planira se ukidanje nekih mera

Autor: Tanjug, Republika

Svet

14.04.2020

20:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Danska vlada planira da ukine pojedine restrikcije brže nego što se predviđalo, jer broj hospitalizovanih osoba obolelih od COVID-19 i dalje opada, izjavila je danas premijerka Mete Frederiksen.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Kao prvi korak u postepenom ublažavanju restrikcija, koje su trajale mesec dana, jeste sutrašnje ponovo otvaranje vrtića i škola za decu od prvog do petog razreda, preneo je Rojters.

Vladu, međutim, pojedinci kritikuju jer i dalje ostavlja zatvorene restorane, kafiće i frizerske salone.

- Naš posao kao vlade nije da brinemo o interesima određene grupe, već je pronalaženje uravnoteženog rešenja koje je dobro i u pogledu zdravlja i koje pruža značajno bolje uslove u pogledu rada - rekla je Frederiksenova na konferenciji za novinare.

- Ovo će biti naš pristup za produženje prve faze ponovnog otvaranja - rekla je premijerka, ne navodeći detalje predloga vlade.

U Danskoj je ukupno preminulo 299 osoba od korona virusa, dok broj hospitalizovanih osoba stalno opada tokom protekle dve sedmice.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading