USTAŠE! Hrvati dižu spomenik KOLJAČU SRBA!

Autor: Republika

Svet

17.04.2018

14:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hrvatska katolička crkva planira da 8. maja u naselju Zrin, u Sisačko-moslavačkoj županiji, opština Dvor, otkrije spomenik kardinalu Alojziju Stepincu.

Foto: wikimedia.org
Stepinac

O tome i o obeležavanju 75. godišnjice strdanja stanovnika naselja Zrin, koje su, kako se tvrdi, tokom Drugog svetskog rata spalili partizani, razgovarano je danas na sednici biskupa Zagrebačke crkvene pokrajine u Sisku.

Skupom je predsedavao zagrebački nadbiskup Josip Bozanić koji je rekao da je ponosan onim što čini sisačka crkva, piše portal Jutarnjeg lista.

Odajući priznanje sisačkom biskupu Košiću, inače u javnosti poznatom po svojim desničarskim istupima, Bozanić je rekao da se neki događaji, posebno u Sisku, ne smeju zaboraviti, jer zaborav stvara mogućnost njihovog ponavljanja.

- Tako i spomen na tragediju Zrina treba oživeti, jer je važan ne samo za ovaj kraj nego i opštu hrvatsku istoriju - rekao je Bozanić i dodao:

"I spomenik blaženom Stepincu, koji će se ovde postaviti je znak istorije crkve i hrvatskog naroda i tako je postao simbol prepoznavanja hrvatskog i katoličkog identiteta".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Mikica Mikic

17.04.2018 16:50

Cudo je taj covek pa bio je srpski dobrovoljac u prvom svetskom ratu . Šta mu se desilo pa prolupao .

tanja

17.04.2018 21:17

Hrvatska,Katolicka crkva i Vatikan su velika sramota Evrope! Nemci su im pruzili ogromnu podrsku u ta doba i 1991-99. Zahvaljujuci njihove politike mi zivimo u fasisticku Evropu gde se Crkve ne bave sa religijom. Ovakav narod koji otvoreno slave fasizam i nacizam njima nije mesto na ovoj nasoj planeti. Tito im je previse dozvolio,a trebao je da odradi mnogo bolje!