NE SMIRUJE SE SRBOFOBIJA U CRNOJ GORI: Podneta krivična prijava protiv Andrije Mandića

Autor:

Svet

15.02.2024

15:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Krivičnu prijavu su podnele Demokratska partija socijalista, Socijaldemokrate, Hrvatska građanska inicijativa i Demokratska unija Albanaca.

NE SMIRUJE SE SRBOFOBIJA U CRNOJ GORI: Podneta krivična prijava protiv Andrije Mandića

Foto: Tanjug/AP

Četiri crnogorske opozicione stranke podnele su danas Specijalnom državnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv predsednika Skupštine Crne Gore i lidera Nove srpske demokratije, Andrije Mandića, zbog, kako je navedeno, isticanja zastave Srbije u kabinetu.

Krivičnu prijavu su podnele Demokratska partija socijalista, Socijaldemokrate, Hrvatska građanska inicijativa i Demokratska unija Albanaca zbog sumnje da je Mandić počinio krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Šef poslaničkog kluba DPS, Andrija Nikolić, tvrdi da je Mandić, suprotno zakonu, u svom kabinetu istakao zastavu Srbije, a da zvanice nisu bili predstavnici te države, čime je, kako je ocenio, unizio Skupštinu Crne Gore.

Nikolić je rekao da na konferenciji za novinare u Podgorici da je Mandić isticanjem zastave, koja je, kako kaže, zastava jednog naroda izvršio diskriminaciju i da predsednik Skupštine Crne Gore ima dužnost da bude predsednik svih građana.

Iz Skupštine Crne Gore ranije je saopšteno da Mandić u svom kabinetu, pored državne zastave, drži i trobojku koja je državni simbol Knjaževine Crne Gore i Kraljevine Crne Gore.

Podsetimo, ispred Skupštine Crne Gore, krajem oktobra prošle godine, okupili se građani koje je na protest pozvala organizacija Foruma slobodnih građana "Luča" i opozicija posle izbora Andrije Mandića za predsednika Skupštine.

Tada su, prema pisanjima medija, učesnici skupa nosili zastave Crne Gore, EU, Slovenije...

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading