"BOSNA I HERCEGOVINA JE KOLONIJA" Rusija zabrinuta zbog politike Zapada u BiH

Autor:

Svet

14.02.2024

15:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Cilj kolonijalne politike Zapada jeste da se BiH pretvori u politički i sirovinski privezak zapadnog bloka, rekla je Zaharova.

"BOSNA I HERCEGOVINA JE KOLONIJA" Rusija zabrinuta zbog politike Zapada u BiH

Foto: Tanjug/AP

Zemlje kolektivnog Zapada oduzele su suverenitet Bosni i Hercegovini i pretvorile je u svoju koloniju, rekla je portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova, Marija Zaharova.

- Bosni i Hercegovini su očigledno oduzeli suverenitet i to su učinili oni koji se gromoglasno za njega zalažu, pozivajući se na Dejtonski sporazum. Evropska država Bosna i Hercegovina pretvorena je u koloniju kolektivnog Zapada koji nastavlja eksperiment nad narodima te zemlje koji su i bez toga bili žrtve agresije NATO 1995. godine - rekla je ona na redovnom brifingu za novinare.

Kako je navela Rusiju, koja je garant tog sporazuma, zabrinjavaju protivpravne aktivnosti zapadnih učesnika napora za normalizaciju u BiH.

Cilj kolonijalne politike Zapada jeste da se BiH pretvori u politički i sirovinski privezak zapadnog bloka, rekla je ona i podsetila da Rusija podržava princip ravnopravnosti tri naroda i dva entiteta, sadržan u Dejtonskom sporazumu.

- Samo tako se može računati na stabilnost i mir u BiH i na Balkanu u celni - zaključila je Zaharova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading