GROB DEČAKA KOJI SE UBIO ZBOG VRŠNJAČKOG NASILJA OSKRNAVLJEN: Dečak nije mogao da podnese ružne komentare, tuga u Mađarskoj!

Autor:

Svet

12.01.2024

13:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Njegova borba sa viškom kilograma, zajedno sa redovnim maltretiranjem, dovela je do tragičnog ishoda kada se mladić 6. novembra prošle godine bacio pod voz.

GROB DEČAKA KOJI SE UBIO ZBOG VRŠNJAČKOG NASILJA OSKRNAVLJEN: Dečak nije mogao da podnese ružne komentare, tuga u Mađarskoj!

Foto: Facebook

Sahrana šesnaestogodišnjeg Ištvana iz Šimega u Mađarskoj održana je 24. novembra prošle godine. Nakon ceremonije, nekoliko ljudi je položilo male suvenire i poklone na grob, izražavajući svoje poštovanje prema mladiću čija je smrt potresla celu zajednicu.

Međutim, nekoliko meseci kasnije, ožalošćena porodica je doživela šok kada je otkrila da je grob njihovog sina oskrnavljen. Neidentifikovani počinilac je ukrao sve što je bilo položeno na grobu, ostavljajući porodicu i meštane u neverici i besu.

Ko uopšte krade iz groba? A pogotovo iz dečakovog groba? Ne mogu da zamislim kako se porodica osećala kada je ovo videla. Nadam se da će krivac biti kažnjen - izjavio je porodični poznanik, osuđujući ovaj gnusan čin.

Poziv na borbu protiv nasilja

Ištvanova porodica je, uprkos sopstvenoj tragediji, odlučila da progovori za javnost i pozove sve koji trpe nasilje ili zadirkivanje da o tome javno govore. Podsećajući na Ištvanovu borbu sa viškom kilograma i vršnjačko nasilje koje je trpeo u školi, porodica je odlučila da se suprotstavi ovom problemu i da podigne svest o štetnim posledicama zlostavljanja vršnjaka.

Posledice vršnjačkog nasilja

Maltretiranje i zlostavljanje koje je Ištvan trpeo od strane svojih vršnjaka imalo je ozbiljne posledice po njega. Njegova borba sa viškom kilograma, zajedno sa redovnim maltretiranjem, dovela je do tragičnog ishoda kada se mladić 6. novembra prošle godine bacio pod voz. Ovaj događaj je potresao celu zajednicu i pokrenuo pitanje vršnjačkog nasilja i njegovih posledica.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading