CRNA GORA NA NOGAMA! Izdato hitno upozorenje!

Autor:

Svet

25.07.2023

19:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Večeras se očekuje prolazak hladnog atmosferskog frontalnog talasa kroz Crnu Goru.

CRNA GORA NA NOGAMA! Izdato hitno upozorenje!

Foto: Pixabay, Shutterstock

Povodom najavljene meteorološke situacije, a u cilju pravovremenog i efikasnog delovanja na najavu ekstremnih meteoroloških pojava na području Crne Gore, Direktorat za zaštitu i spašavanje MUP-a poslao je upozorenje svim subjektima u sistemu zaštite i spašavanja.

Oni su podsetili da se večeras očekuje prolazak hladnog atmosferskog frontalnog talasa, prenosi RTV Crna Gora.

- Naime, tokom noći (utorak na sredu) i u sredu očekuje se prolazak hladnog atmosferskog frontalnog talasa. Kao posledica prolaska talasa, na teritoriji Crne Gore, očekuje se stvaranje uslova za formiranje olujno-grmljavinsko gradonosnih oblaka koji potencijalno u zoni olujnog oblaka mogu da generišu jake olujne vetrove, kraktorajno intenzivnije padavine, burne grmljavinske procese sa pojavom grada. Posebno će uslovi za formiranje olujnih oblaka biti izraženi u jutarnjim satima u sredu, ali opšta nestabilnost atmosfere će nastaviti tokom dana. Očekuje se i pojačan do jak vetar južnih i zapadnih smerova, a nakon toga u večernjim satima u sredu vetar u skretanju na severni - navode iz MUP-a.

Ova meteorološka situcija, dodaju, može ozbiljno da ometa svakodnevne redovne rutinske aktivnosti, te je zbog svega navedenog potrebno podići stepen operativne spremnosti na viši nivo.

BONUS VIDEO 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading