PUTINOV PUKOVNIK ŽESTOKO ZAPRETIO NATO: Mi smo rekli naše crvene linije, nateraćemo ih da poštuju! MILOM ILI SILOM!

Autor: Republika

Svet

24.12.2021

10:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši zameniki predsednika Komiteta za odbranu i bezbednost Saveta Federacije Franc Klinevič komentarisao je veliku godišnju konferenciju ruskog predsednika Vladimira Putina i dodatno razjasnio pozicije te zemlje u odnosima sa Zapadom.

PUTINOV PUKOVNIK ŽESTOKO ZAPRETIO NATO: Mi smo rekli naše crvene linije, nateraćemo ih da poštuju! MILOM ILI SILOM!

Foto: Tanjug/AP/printscreen

Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je tokom velike godišnje konferencije za novinare da su motivi Ruske Federacije da brani svoje interese uvek bili jasni. Međutim, zemlje Zapada su do sada ignorisale Moskvu i njenu želju da obezbedi i spoljnu i unutrašnju bezbednost zemlje.

- Sada ćemo uraditi ono što smatramo potrebnim posle pet talasa širenja NATO-a prema ruskim granicama. Želimo da osiguramo našu bezbednost - rekao je predsednik Rusije.

Putin je podsetio i da je Kremlj cinio napore da se izgrade normalni odnosi sa EU i SAD, dok su njihovi predstavnici na sve moguce nacine pokušavali da destabilizuju situaciju u Rusiji.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

Kako je rezervni pukovnik, bivši zamenik predsednika Komiteta za odbranu i bezbednost Saveta Federacije Franc Klinčevic objasnio u intervjuu, Moskva je dugo bila prinudena da se bori sa pritiscima država i evropskih sila, koje imaju jedan jedini cilj - eliminisati Rusiju tako da se zemlja raspadne na nekoliko delova, kao što se desilo sa Sovjetskim Savezom.

Republika

Foto: printscreen

Franc Klinčević

- Uništili su Sovjetski Savez, danas im je zadatak da se to ponovi sa Rusijom. Na Zapadu to ne kriju. U takvoj primitivnosti njihovih želja, mora se razumeti Putinova teza da nas je nemoguce porobiti spolja, zato hoće da nas unište iznutra - rekao je Klinčevic.

Prema rečima eksperta, Ruska Federacija vec duže vreme poziva neprijateljski nastrojene partnere na konstruktivnu saradnju, ali je sada došlo vreme da se taktika promeni na beskompromisni pristup.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

Jedan od ovih koraka mogu se smatrati i pregovori Putina i Bajdena, tokom kojih je ruski lider oznacio crvene linije Rusije.

- Moramo da se odmaknemo od tolerancije koju smo veoma dugo pokazivali i da od nje predemo na konkretna dela i razgovore. Ovo je, izmedu ostalog, poslednji Bajdenov razgovor sa Putinom, gde smo obeležili naše crvene linije. Amerikanci izjavljuju da ih naše linije ne zanimaju. Mi smo zainteresovani za njih. I mi ćemo ih naterati da se povinuju, milom ili silom - rekao je pukovnik.

Još jedan takav samouveren korak bio je predlog Kremlja o nacrtu ugovora o bezbednosti sa Sjedinjenim Državama i NATO.

Prema Klinčevicu, danas vojna i ekonomska moć Rusije omogućava zemlji ne samo da pokaže zabrinutost, već i da izjavi svoju nameru da brani svoju bezbednost svim mogućim sredstvima, podrazumevajući i vojnu silu, koja su za to sasvim dovoljna, piše Webtribune.

- Naći ćemo priliku da uklonimo prepreke koje nam prete. Postaće jasno da Zapad ne može da ignoriše naše zahteve. Postoji hiljadu načina kako se to može postići: od teške diplomatske i ekonomske konfrontacije do vojne sile i sprecavanja napada koji ugrožavaju bezbednost Rusije - zaključio je Franc Klinčevic.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
logičar

24.12.2021 17:37

ma trebaju im ruska prirodna bogatstva i niko ih neće zaustaviti...

Mustafa Strašni

25.12.2021 06:58

TAKO JE VLADIMIRE... AMERIKA JE ZLO I TREBA DA JOJ SE STANE NA PUT. PREVIŠE SU ZLA NAPRAVILI PO CELOM SVETU...!!!