ZONA SUMRAKA RAFAELA NADALA: Španac TONE KA DNU: Više od 20 godina NIJE BILO GORE!

Autor:

Sport

26.06.2023

08:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Videćemo koliko daleko će ovaj pad još ići.

ZONA SUMRAKA RAFAELA NADALA: Španac TONE KA DNU: Više od 20 godina NIJE BILO GORE!

Foto: Tanjug/AP

Ovog ponedeljka izašla je nova ATP lista na kojoj je Karlos Alkaraz prestigao Novaka Đokovića na samom vrhu i sada je talentovani Španac ponovo prvi reket planete.

Priliku da sve promeni Novak će imati već na predstojećem Vimbldonu koji pobedniku donosi 2.000 čistih bodova jer se prošle godine poeni nisu računali, pa će grend slem u Londonu biti veoma važan u nastavku trke za najboljeg tenisera sveta.

I dok Đoković i Alkaraz vode bitku za prvo mesto, a Olga Danilović vraća Srbiju na mapu ženskog tenisa, Španac Rafael Nadal proživljava veoma teške trenutke! "Bik sa Majorke" pao je 136. mesto na ATP listi i kada pogledamo malo kroz prošlost - na nižoj poziciji bio je pre više od 20 godina!

Republika

Foto: Tanjug/AP

Rafael Nadal

 

Rafa je već neko vreme povređen što je rezultovalo da se sada nađe između tenisera kao što su Raul Branaćo (135.) i Ugo Gaston (137.), a poslednji put je gore pozicioniran bio 24. marta 2003. godine! Tada je Nadal bio na 152. mestu i sa nepunih 17 godina tek je krenuo u pohod ka vrhu.

Top deset tenisera planete u tom trenutku činili su Lejton Hjuit, Andre Agasi, Huan Karlos Ferero, Rodžer Federer, Karlos Moja, Endi Rodik, Marat Safin, Jirži Novak, Albert Kosta i David Nalbandijan.

Dakle, ovo je bilo pre početka ere "velike trojke", a pošto Novak Đoković i dalje nije bio profesionalac, Srbi su na toj listi zauzimali sledeće pozicije - najbolji je bio Janko Tipsarević (165.), zatim je išao Boris Pašanski (322.), pa Dušan Vemić (439.) da bi poslednji u top 500 bio Darko Mađarovski (447.). Sa ove tačke gledišta deluje zaista nestvarno!

Šta vi mislite, da li Rafael Nadal može da se vrati u vrh svetskog tenisa ili je odigrao svoje?

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading