LAŽNA MORALISTKINJA: Američka teniska LEGENDA žestoko udarila po Đokoviću IZ PRINCIPA!

Autor:

Sport

24.12.2020

16:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bez dlake na jeziku.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Prvi reket sveta Novak Đoković

Legendarna američka teniserka Kris Evert uputila je niz "principijelnih" kritika na račun Novaka Đokovića zbog "neravnopravnosti" između muškog i ženskog tenisa.

- I dalje se borimo za priznavanje kao sportiskinje. To se prenosi na život i posao i traje preko 50 godina, iz vremena kada su samo muškarci bili sportisti. Mislim da mi želimo samo da nas čuju, ja hoću da imam glas. Postalo je mnogo bolje nego ranije, ali i dalje u vazduhu visi ideja da su muškarci jači pol. Muški sportisti su i dalje popularniji od žena. Verujte mi, nisam u ratu protiv Novaka, užasnuta sam što to uopšte neko misli. Nemam ništa lično protiv Novaka, u pitanju je samo princip. Ako ćeš to da kažeš, kaži da je najveće rivalstvo u muškom tenisu. Prosto je - rekla je Evert.

 

 

Osvajačica 18 Grend slem titula žali što se ne vrednuju jednako uspesi u muškom i ženskom tenisu.

- Osetljiva sam na to što je Martina Navratilova osvojila Vimbldon devet puta i noiko ne priča o tome. A šta je sa Štefi Graf i "zlatnim slemom"? Osvojila je Olimpijske igre i četiri grend slema (prim. aut. 1988. godine). Da je to muškarac uradio stalno bi se pričalo o tome.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading