ISTORIJSKA BRUKA LITVANACA! Letonija BRUTALNOM četvrtinom peta na svetu!

Autor:

Sport

09.09.2023

16:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Letonije savladali su Litvaniju rezultatom 98:63 u meču za peto mesto na Svetskom prvenstvu.

ISTORIJSKA BRUKA LITVANACA! Letonija BRUTALNOM četvrtinom peta na svetu!

Foto: Tanjug/AP

Oduvala je Letonija bukvalno s parketa u baltičkom derbiju reprezentaciju Litvanije i zasluženo stigla do pete pozicije na Mundobasketu.

Od prve četvrtine, najveći tragičar Svetskog prvenstva (zbog promašene trojke Bertansa protiv Nemačke u četvrtfinalu), imala je ubedljivo vođstvo.

Tokom prve deonice išlo je na tada maksimalnih +11 (22:11), da bi do kraja prvog poluvremena naraslo i na 13 poena prednosti (49:36).

Foto: Tanjug/AP

 

Brutalnom igrom u trećoj četvrtini, koju su Letonci rešili u svoju korist rezultatom 28:9, rešene su i sve dileme oko pobednika. Na krilima Kuruca i Smitsa, izabranici selektora Bankija radili su šta su hteli s Litvancima, pa je posao rutinski priveden kraju.

Treba reći da su košarkaši Letonije u finišu meča stigli do najvećih 38 koševa prednosti (98:60), pa se može reći da su litvanski igrači u poslednjem meču na Mundobasketu doživeli istorijsku blamažu.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Arturs Kuruts, koji je postigao 20 poena, tri manje dodao je Smits, a dvocifreni su još bili Grazulis s 12 i bivši igrač Partizana Rodions Kuruts postigavši 11 poena.

Kod Litvanaca, Jokubaitis je bio najbolji s 16 poena, jedan manje dodao je Jonas Valančijunas, dok je Dimša dodao 13 koševa.

Foto: Tanjug/AP

 

U meču pre ovog, Slovenija je u borbi za sedmo mesto savladala Italiju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading