U Nišu će tek da gori: Belgijanci zahtevaju pobedu za zelenim stolom - oglasila se i FIBA!

Autor:

Sport

04.07.2022

06:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Susret u niškom "Čairu" sinoć je prekinut.

U Nišu će tek da gori: Belgijanci zahtevaju pobedu za zelenim stolom - oglasila se i FIBA!

Foto: Starsport

Detalj sa utakmice Srbije i Belgije

Svega dva minuta i šest sekundi sinoć se igralo u Nišu, pa je nakon više od sat vremena pauze nastale usled problema sa električnom energijom, oko 3.500 navijača moralo da napusti dvoranu i ode kućama uskraćeno za očekivani košarkaški spektakl.

Još je sinoć donešena odluka da će se kvalifikacioni meča za Svetsko prvenstvo između Srbije i Belgije nastaviti danas (ponedeljak 4. jul) sa početkom od 19 časova, a sada je tu informaciju potvrdila i svetska košarkaška organizacija.

FIBA je na svom zvaničnom Tviter profilu potvrdila da je meč prekinut iz tehničkih razloga i da se nastavlja danas, uz napomenu da će startovati od momenta jučerašnjeg prekida, tj. na semaforu će stajati vreme 7:54 minuta do kraja prve četvrtine, a rezultat u momentu prekida bio je 6:3 u korist belgijske košarkaške reprezentacije.

 

 

I pored svega navedenog, još uvek se ne može sa sigurnošću tvrditi da će ovaj meč biti i odigran.

Naime, kako prenosi belgijski "Njusblad", rukovodeći ljudi belgijske košarke uložili su žalbu i zahtevaju da se meč registruje službenim rezultatom 20:0 u njihovu korist:

- Nakon sat vremena svetla nisu bila upaljena. Srbi su želeli da nastave da igraju, ali nije bilo ni govora o tome. Nakon što kvar nije popravljen ugasila se i klima, Tim Menadžer Žak Stas je intervenisao kod FIBA i sudije su odložile meč. U normalnim uslovima ovo je predaja meča i pobeda Belgije (0:20). Srbi žele da nastave u ponedeljak, ali Belgijanci odbijaju i pobrinuće se da sigurno bude usvojena žalba - navodi "Njusblad".

Republika

Foto: Starsport

Hoće li do nastavka susreta doći? Boban Marjanović u duelu sa košarkašima Belgije

 

Potpuno je jasno da će tokom današnjeg dana Niš biti u fokusu sportske javnosti, ali kako trenutno stvari stoje, protivnik zakulisnim radnjama pokušava da stigne do bodova. Pravilnik FIBA je jasan, ali...

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading