PARTIZAN ŽESTOKO OŠTEĆEN? Ovo su rezultati sudijske ekspertize!

Autor:

Sport

31.05.2022

14:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stigli su rezultati ekspertize suđenja u drugom meču finalne serije ABA lige.

PARTIZAN ŽESTOKO OŠTEĆEN? Ovo su rezultati sudijske ekspertize!

Foto: Starsport

Duel Kalinića i Ledeja

KK Partizan je zatražio od ABA lige ekspertizu zbog spornih odluka u drugom meču protiv Crvene zvezde.

Dan uoči trećeg susreta, stiglo je saopštenje komisije koja je brojila tri člana i na čijem čelu je bio predsednik Saša Maričić iz Kraljeva.

Partizan smatra da je žestoko oštećen, pa se tim povodom oglasio i saopštenjem.

- KK Partizan NIS izražava nadu da u nastavku plej-of serije sudijske greške neće određivati ishod meča. Apel Željka Obradovića navijačima Partizana je: 'Navijajte fer i sportski".

Nakon nedeljne utakmice finala plej-ofa AdmiralBet ABA lige u kojoj je Partizan NIS izgubio od Crvene zvezde MTS rezultatom 85:81, KK Partizan NIS je zatražio sudijsku ekspertizu svih odluka koje su tokom utakmice donesene. Ovog popodneva, rezultati i mišljenje sudijske komisije su dostavljeni klubovima i oni glase:

Sedam sudijskih grešaka na štetu Partizana NIS

Četiri sudijske greške na štetu Crvene zvezde MTS

Poseban kuriozitet je činjenica da je odnos grešaka u poslednjoj četvrtini bio 4 na štetu Partizana NIS i 0 na štetu Crvene zvezde MTS. Od četiri greške, čak tri su se dogodile u poslednjem minutu utakmice. U pitanju su nedosuđeni faulovi Voltersa nad Ledejom i Mitrovića nad Lesorom, 57 odnosno 56 sekundi pre kraja, kao i dosuđen prestup Lesora posle izvođenja slobodnog bacanja na 10 sekundi pre kraja.

Sudijska ekspertiza je ovime nedvosmisleno potvrdila da su greške direktno uticale na konačan ishod meča, iako ih u konačnom zbiru za čitavih 40 minuta utakmice nije bilo previše. KK Partizan NIS izražava nadu da nakon ove ekspertize, sudijske greške više neće imati direktan uticaj na konačan ishod utakmica u finalnoj seriji - stoji u saopštenju crno-belih.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading