PARTIZAN U (NE)MOGUĆOJ MISIJI! Znali su crno-beli da nadoknade i ČETIRI gola! OVO su najveći PREOKRETI u istoriji! (VIDEO)

Autor:

Sport

30.08.2023

10:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Utakmica se igra u četvrtak na stadionu u Humskoj (21.00).

PARTIZAN U (NE)MOGUĆOJ MISIJI! Znali su crno-beli da nadoknade i ČETIRI gola! OVO su najveći PREOKRETI u istoriji! (VIDEO)

Foto: Starsport

Fudbaleri Partizana dočekuju Nordsjeland u revanšu plej-ofa Lige konferencija, posle ubedljivog poraza u Danskoj (0:5).

Veoma težak posao čeka izabranike Igora Duljaja, naročito posle partija koje su prikazali na gostovanjima od početka evropske odiseje. Najpre u Bakuu, gde su od Sabaha poraženi 0:2 (moglo je da bude mnogo ubedljivije, da golman Aleksandar Jovanović nije odbranio penal i imao bezbroj sjajnih intervencija), a potom i na terenu narednog rivala, kada nisu znali gde "udaraju".

Teško je očekivati da će crno-beli uspeti da nadoknade ovaj minus, međutim, ako je gleati kroz istoriju, "parni valjak" je umeo da anulira i zaostatak od četiri gola. I to dva puta!

Foto: Starsport

 

Najpre u sezoni 1965/66 kada su stigli do finala Kupa evropskih šampiona, a tamo su zatim izgubili u istorijskom meču od madridskog Reala.

Na putu Partizanu bila je Sparta iz Praga koja je u prvom meču trijumfovala s 4:1. Međutim, crno-beli su golovima Kovačevića (dva), Hasanagića (dva) i Vasovića slavili u revanšu s ubedljivih 5:0 i tako su obezbedili polufinale sa Mančester junajtedom.

Grobarima je, ipak, najslađi preokret onaj iz sezone 1984/85 protiv Kvins Park Rendžersa u okviru Kupa UEFA. Partizan je u gostima poražen sa 6:2, dok je u revanšu viđeno čudo i pobeda od 4:0.

Zanimljivo, "Eurosport" je taj meč uvrstio među 100 najboljih, a on nije mogao bolje da počne za crno-bele koji su preko legendarnog Dragana Mancea poveli 1:0 već u 3. minutu. Dragi Kaličanin je pred kraj poluvremena pogodio iz penala za 2:0, da bi Miodrag Ješić na početku drugog "probušio mrežu" za 3:0.

Republika

Foto: Starsport

 

Konačan rezultat postavio je Zvonko Živković u 63. minutu, a zanimljivo je da je pomenuti igrač došao na meč samo tri dana posle osluženog vojnog roka.

Partizan je igrao u sastavu: Omerović, Marjanović, Rojević, Ješić, Kaličanin, Radanović (Vermezović), Smajić, Živković, Mance, Dimitrijević (Vučićević), Klinčarski.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading