Miša Kosanović zadovoljan igrama Orlova u Ligi nacija: Dok Piksi vodi Srbiju, ćutiš, gledaš i čestitaš!

Autor: Milan ZDRAVKOVIĆ

Sport

11.06.2022

04:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Primetno je da izrastamo u snažan tim, da Stojković gura i dalje svoju ideju i da ga ništa nije pokolebalo, kaže iskusni stručnjak.

Miša Kosanović zadovoljan igrama Orlova u Ligi nacija: Dok Piksi vodi Srbiju, ćutiš, gledaš i čestitaš!

Foto: Starsport

Dve vezane pobede u Ligi nacija protiv Slovenije (4:1) i Švedske u gostima (1:0) brzo su vratile reprezentaciju Srbije u trku za prvo mesto u Grupi B4. Poraz od Norvežana na startu više ne peče toliko posle njihovog kiksa sa Slovencima (0:0), ali, kao što reče selektor Stojković, uvek gledamo sebe i idemo svojim zacrtanim putem.

Ipak, treba se osvrnuti i konstatovati da je u Solni u četvrtak uveče Srbija još jednom pokazala da izrasta u pravu reprezentaciju. Imali smo malo i sreće, ali je pobeda nad Šveđanima golom Luke Jovića zaslužena. Slaže se s tim i Milorad Kosanović, čuveni srpski stručnjak, koji u razgovoru za Republiku podvlači da Srbija mora da bude lider u grupi.

ZA SVE SE PITAMO

- Uvek je dobro kada pobeđujete. Objektivno, mi u toj grupi moramo da budemo vodeći, imajući u vidu kvalitet ostalih. Malo smo se namučili, Šveđani su promašili dve ili tri šanse, ali dobro je da su nam ostali rezultati išli naruku i da se opet pitamo za sve u ovoj grupi. Iznenadio me poraz od Norveške na startu, ali, srećom, opet je sve u našim rukama - ističe Kosanović.

Republika

Foto: Starsport

Dragan Stojković Piksi

Za Piksijevo vođenje ekipe iskusni stručnjak ima reči hvale.

- Dok su dobri rezultati, nema priče. Ćutiš, gledaš i čestitaš. Prosto. Primetno je da izrastamo u snažan tim, da Piksi gura i dalje tu svoju ideju i da ga ništa nije pokolebalo, čak ni porazi od Danske i Norveške. To je dobro - smatra Kosanović.

NEREGULARNO

Jedino mu se ne sviđa termin u kom se igraju ove utakmice.

- Mislim da ovo takmičenje nije regularno. Timovi su istumbani, umesto da se igrači odmaraju od naporne sezone, prinuđeni su još da igraju utakmica i ne vidim potrebu za Ligom nacija u ovom terminu. Ali ako stručni štab pametno radi i planira, igrače dovoljno dobro "dozira", ne bi trebalo da bude problema - zaključuje Kosanović.

Republika

Foto: FK Radnički Niš

Milorad Kosanović

Luka uzvratio selektoru na poverenju

Ne krije Kosanović zadovoljstvo i zbog Luke Jovića, koji se ispostavio kao pravi džoker u odsustvu suspendovanog Mitrovića.

- Možda je iza Luke bio težak period, ali meč u Švedskoj je pokazao da, kad trener ima poverenja, i Jović ume da mu uzvrati. Taj njegov gol se ispostavio kao odlučujući i Piksi može samo da se smeška zadovoljno jer ima dobre opcije u špicu - kaže Kosanović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading