DA SAM JA BIO SELEKTOR ODUVALI BI ŠKOTE: Srbin ŽESTOKO opleo po Tumbi - ne može da PREŽALI EURO!

Autor:

Sport

27.01.2021

09:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nije mogao da prećuti.

RepublikaFoto: Starsport
Selektor Srbije Ljubiša Tumbaković

Novi trener TSC-a Mladen Krstajić izjavio je za "Mocartsport" da bi se Srbija plasirala na EURO da je on ostao na mestu selektora "orlova".

Utakmica protiv Ukrajine mi je bila prekretnica. Pitam se šta je to bilo toliko loše? Imali smo dve šanse da odemo na Evropsko prvenstvo. Prva Liga nacija, druga kvalifikacije. Mi smo imali Ukrajinu koja je jača ekipa od nas, hteli mi to da priznamo ili ne. O Portugalu da ne pričamo. Ali smo imali džokera kroz Ligu nacija, gde smo bili prvi. Sad pitajte sve, napravite anketu, svi su očekivali da ćemo kroz Ligu nacija da odemo na EP, što sam i ja očekivao - rekao je Krstajić.

Legenda Partizana se detaljnije osvrnula na poraz Srbije u finalu baraža protiv Škotske, lošijim izvođenjem penala.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Na novom zadatku u Bačkoj Topoli - Mladen Krstajić

Pričalo se: ’Igrali su 3-5-2’. Šta je igrala reprezentacija posle moje utakmice sa Ukrajinom? I dan danas igraju 3-5-2. Što sam ja stavio tu formaciju? Jer smo pratili ukrajinsku reprezentaciju mesec dana i na osnovu svih analiza odlučili za 3-5-2. Plus, što ne vidim da će Srbija u budućnosti imati dva beka kao što su bili Aleksandar Kolarov, Branislav Ivanović i Antonio Rukavina. Zato smo i prešli na taj sistem, kao i zato što veliki broj naših igrača igra tako u klubovima. Sad Krstajić stavio Kolarova. Nije Krstajić lud, ako ga je Pep Gvardiola, koji je svetski trener, stavio na tu poziciju. Samo mi je to žao, bez obzira na to što nam je to tad bio šamar, jer Srbija i dalje igra u istoj formaciji. To su stvari koje me bole, što ljudi ne gledaju šire, a moja je greška što se nisam pojavio u javnosti i rekao vama, da im stavim do znanja, da ne kažem da se dodvorim našoj javnosti, da kažu: ’Da, ovaj Krstajić razmišlja, bravo, svaka čast’. Nego sam ja tvrdoglav, čuvam tajnu i čekam momenat. I šta se dogodilo? Došao je Tumbaković i preuzeo sve ono što sam ja radio. Isti sistem. A ja garantujem da bih ja prošao u plej-ofu, zato što sam tri godine bio sa ekipom, kao selektor i pomoćnik, navikao sam na njih. Normalno je da bude uspona i padova, izgubili i Liverpul 7:0, i sad Klop ne zna ništa, treba da ga menjaju? Ubeđen sam da bismo prošli u tom plej-ofu. Prođeš Norvešku tamo i izgubiš onda u Srbiji... - zaključio je Mladen Krstajić.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Istina

29.01.2021 14:12

Ovaj nema ni srama ni blama a trenerskog talenta totalno nema,sto smo se i uverili.Svrstava Rukavinu medju dobre bekove,uporedivsi ga sa Ivanovicem.Pominje Gvardiolu i Kolarova,kako ga je stavio na stopera.Pa stavio ga je jer beka ne moze da igra u Engleskoj jer je spor a kad je video da ne moze ni stopera,odmah ga je najurio iz tima a evo u Italiji je najgori odbrambeni igrac.Njegovo vreme je proslo jos pre 5-6 godina.Pominje Ligu Nacija gde smo bili medju trecerazrednim reprezentacijama i cudo bi bilo da ne budemo prvi a od Ukrajine smo igracki duplo kvalitetniji ali su nas razbili jer imamo selektore neznalice.