ČIM USTANETE PRAVITE OVU FATALNU GREŠKU: Zbog nje tokom celog dana imamo GLAVOBOLJU i STRES!

Autor: M.O.

Lifestyle

07.03.2024

09:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vreme je da ovo napokon promenite.

ČIM USTANETE PRAVITE OVU FATALNU GREŠKU: Zbog nje tokom celog dana imamo GLAVOBOLJU i STRES!

Foto: Shutterstok

BUĐENJE

Jutro je vreme kada mnogi od nas posežu za mobilnim telefonom čim otvore oči. Međutim, doktorka Džejn Bouring upozorava da ova navika može imati negativne posledice po naše zdravlje. Ona ističe da korišćenje telefona odmah nakon buđenja može biti previše stimulativno za nervni sistem, podižući nivoe dopamina i utičući na metabolizam organizma.

Republika

Foto: shutterstock

Svi pravimo fatalnu grešku kada otvorimo oči ujutru

 

Utecaj EMF polja

Doktorka Bouring takođe upozorava na uticaj električnih i magnetnih polja (EMF) iz mobilnih telefona na naš organizam. Ona objašnjava da ova polja mogu izazvati preplavljivanje ćelija kalcijumom, što zahteva dodatnu količinu magnezijuma radi uspostavljanja ravnoteže. Ovo može uticati na metabolizam, nivoe energije i čak izazvati glavobolje.

Još jedan faktor koji doktorka ističe je plavo svetlo koje emituje ekran mobilnog telefona, a koje može poremetiti naše cirkadijalne ritmove, odnosno vreme spavanja. Ovo može dovesti do poremećaja spavanja, povećanog stresa i opšteg umora tokom dana.

Šta raditi?

Umesto da odmah posegnete za telefonom nakon buđenja, doktorka Bouring preporučuje da se posvetite nekim drugim aktivnostima kao što su istezanje, meditacija, čitanje ili lagana fizička aktivnost. Ove aktivnosti mogu pomoći da započnete dan smirenije i bez negativnog uticaja tehnologije na vaš organizam.

Iako je teško odreći se navike da odmah proverimo mobilni telefon nakon buđenja, važno je biti svestan potencijalnih negativnih posledica ove rutine. Preispitajte svoje jutarnje navike i razmislite o uvođenju alternativnih aktivnosti koje će vam pomoći da započnete dan na zdraviji način.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading