KADA KUPITE BURMU NIKADA NE SMETE PREKRŠITI OVA PRAVILA: Veruje se da vas čeka "PAKAO OD BRAKA", a pri odabiru poštujte samo jedno

Autor: N.J.

Lifestyle

17.05.2023

14:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neka pravila ne bi trebalo da kršite iako sada živimo potpuno drugačijim, i možda "opuštenijim" životom nego ranije.

KADA KUPITE BURMU NIKADA NE SMETE PREKRŠITI OVA PRAVILA: Veruje se da vas čeka "PAKAO OD BRAKA", a pri odabiru poštujte samo jedno

Foto: pixabay.com

Burma je simbol doživotne ljubavi, to važi i danas. Ipak, nešto se mora ispoštovati kako prilikom odabira iste, tako i dalje tokom života. 

Prema nekom starom pravilu burme kupuju kumovi. Danas, to je malo drugačije jer mnogi kumstvo doživljavaju kao veliki trošak, što donekle jeste, te ne mogu svaki običaj ispoštovati do kraja. Nekada mladenci ne žele da im kumovi kupuju burme da se troše, pa oni sami daju nešto novca kako bi učestvovali u kupovini. 

Pravila 

Nikada burmu nakon venčanja ne dajte drugima da probaju, jer se veruje da im tako poklanjate bračnu sreću. Isto, prsten ne treba skidati, ali znamo da mnogi ne poštuju ovo već ga kupe samo “radi reda”, a onda ni ne nose jer ne vole nakit. To obično važi za muškarce. 

Foto: Unsplash/ Nathan Dumlao

Mlada nosi bidermajer

Neka se ne razlikuju 

Bitno pravilo kaže da se prsten ne sme razlikovati, odnosno da mlada i mladoženja moraju imati isti venčani prsten. Ako je mladina burma drugačija smatra se da će to negativno uticati na bračnu sreću i harmoniju u porodici. Takođe, burma bi trebalo da bude jednostavna i glatka bez nekih posebnih radova. Mnogi veruju da je loš znak ako je napravljena od dve vrsta zlata ili nekog drugog materijala jer se smatra da će onda supružnici voditi dvostruke živote. 

Da li vi poštujete neka od ovih pravila?

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading