OVAKO NAPRAVITE ORAHOVAČU: Ovaj liker je sve što vam treba za ŠTITNU ŽLEZDU, pravi čuda!

Autor: N.J.

Lifestyle

26.08.2023

14:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Orahovača se često preporučuje ljudima koji imaju problema sa štitnom žlezdom.

OVAKO NAPRAVITE ORAHOVAČU: Ovaj liker je sve što vam treba za ŠTITNU ŽLEZDU, pravi čuda!

Foto: shutterstock

Liker od oraha poznat je kao orahovača, a u narodnoj medicini se već stotinama godina koristi za štitnu žlezdu i probavne tegobe. Takođe, i danas služi kao lek za anemiju i "jačanje krvi". Priprema se od mladih, još zelenih plodova oraha. Zato što oni imaju mekanu sredinu koja je prepuna vitamina C i joda. Osim toga, sredina oraha sadrži i 50 odsto masnog ulja, nezasićenih masnih kiselina, belančevine, aminokiseline, minerale, ugljene hidrate, i manje količine vitamina E i B6.

Inače, jednako je delotvoran u ublažavanju probavnih smetnji poput dijareje, zatvora, žgaravice, nadutosti pa sve do grčeva i želudačnih infekcija.

Foto: YouTube/Jaca kuva

Ovako se priprema orahovača

Sastojci za dve litre:

Dva puta po 40 oraščića 

Dva kilograma šećera

Dve tegle

Dva litra rakije

Na dno svake tegle stavite kilogram šećera, a potom po litar rakije u svaku teglu. Svaki oraščić presecite na pola i ubacite u teglu. Promešajte, zatvorite i stavite 40 dana na Sunce. Povremeno promućkajte. Nakon 40 dana, liker procedite kroz gazu i prespite u bocu, pa čuvajte na tamnom i hladnom mestu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading