POZNATI LANAC RESTORANA TVRDI DA NE ZNA O ČEMU JE REČ! Pas odgrizao detetu prst na ruci!

Autor:

Hronika

24.04.2024

13:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poznati lanac restorana tvrdi da ne zna o kakvom incidentu je reč.

POZNATI LANAC RESTORANA TVRDI DA NE ZNA O ČEMU JE REČ! Pas odgrizao detetu prst na ruci!

Foto: Shutterstock

Devojčicu napao pas

Juče nešto posle 13 časova dogodio se incident kada je pas ujeo dete. Hitna pomoć je prevezla dete u Institut za majku i dete.

- U beogradskom naselju Stepa Stepanović pas je ujeo dete, što je dovelo do amputacije prsta - rekla je dr Ivana Stefanović iz Hitne pomoći za RTS.

Inače, u pitanju je dete starosti 12 godina.

Ovaj incident se dogodio u blizini lokala poznatog lanca restorana na Voždovcu. Juče smo pokušali da saznamo više detalja vezanih za incident, ali zaposleni tog restorana kažu za Republiku da nisu čuli za ovakav događaj niti da su upoznati sa celokupnom situacijom.

Nakon ujeda psa, prvo treba da operete ranu sapunom i vodom nekoliko minuta kako biste uklonili bakterije. Zatim je potrebno da je dezinfikujete alkoholom ili jodom. Ako je ujed dubok ili krvavi, obavezno potražite medicinsku pomoć.Potražite medicinsku pomoć 

Ukoliko je ujed ozbiljan, odmah se obratite lekaru. Lekar će proceniti da li je potrebno primeniti vakcinaciju protiv besnila ili antibiotike radi sprečavanja infekcije. 
 
Pratite simptome 
Bilo da ste primili medicinsku pomoć ili ne, važno je da pratite simptome kao što su otok, crvenilo, bol ili povišena temperatura. Ukoliko primetite bilo kakve znakove infekcije, odmah se javite lekaru. 
 
Kontaktirajte vlasnika psa 
Ukoliko poznajete vlasnika psa, važno je da razgovarate s njim o vakcinaciji psa i da proverite da li je pas imao redovne vakcinacije protiv besnila. 
 
Prijavite slučaj 
Ukoliko je pas nepoznat ili divlji, trebalo bi da prijavite slučaj veterinarskoj ili lokalnoj zdravstvenoj službi kako bi se preduzele odgovarajuće mere kontrole besnila i zaštite drugih ljudi od potencijalne opasnosti. 
 
U slučaju ujeda psa, brza i odgovarajuća reakcija može značajno smanjiti rizik od infekcije i ubrzati proces oporavka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading