UŽAS KOD NIŠA: Kamiondžija Stevan S. (33) nastradao na pruzi nedugo nakon što je poslao emotivnu poruku na Fejsbuku!

Autor:

Hronika

18.02.2024

17:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tragična smrt Stevana S. na pruzi nedaleko od Gornje Vrežine

UŽAS KOD NIŠA: Kamiondžija Stevan S. (33) nastradao na pruzi nedugo nakon što je poslao emotivnu poruku na Fejsbuku!

Foto: društvene mreže


Tragedija na pruzi nedaleko od sela Gornja Vrežina kod Niša potresla je meštane i šokirala javnost. Stevan S. (33), poznat kao vredan kamiondžija, nastradao je kada je na njega naleteo voz, samo dva i po sata nakon što je objavio poslednju poruku na društvenoj mreži.

- Teren izuzetno težak za hod. Ali odavde do Jasenovika i nazad - napisao je pored ostalog Stevan u poslednjoj objavi na Fejsbuku, 15.febaruara u 13.05 časova kada je pošao u šetnju, dok se nesreća desila u 15.20 časova.



Rekreacija pre tragičnog kraja

Prema Stevanovoj poslednjoj objavi na Fejsbuku, jasno se može zaključiti da je otišao u šetnju radi rekreacije. Nakon višesatnog sedenja za volanom, planirao je da iskoristi slobodne dane kod kuće kako bi se odmorio i rekreirao na čistom vazduhu. Međutim, povratak sa šetnje završio se tragično, ostavljajući meštane i prijatelje u šoku i tuzi.

- Pre nego da pođe u šetnju, sreo je neke meštane iz Gornje Vrežine. Baš je bio raspoložen jer je fino zarađivao. Od svake ture koju je vozio ostajala mu je pristojna svota novca. Ali kako je mnogo vremena provodio za volanom, boravak kod kuće hteo je da iskoristi da bi se malo rekreirao šetnjom po čistom vazduhu. Imao je slobodna tri dana, pre nego krene na sledeću turu u Severnu Makedoniju. Krenuo je ka Jasenoviku i više se nije vratio. Velika tuga - kaže za "Blic" jedan meštanin Gornje Vrežine.
Tragičan ishod na pruzi

Nesreća se desila na oko jedan kilometar od Gornje Vrežine prema Malči, prilikom povratka iz susednog Jasenovika. Meštani su istakli da je teren izuzetno težak za hod, a dodatni faktor koji je možda doprineo nesreći jeste i činjenica da vozovi sada idu ovom deonicom znatno većom brzinom nego ranije zbog rekonstrukcije pruge.

- Nesreća se desila na oko jedan kilometar od Gornje Vrežine prema Malči. On je otišao do Jasenovika i krenuo natrag ka Gornjoj Vrežini, a voz je išao ka Nišu iz pravca Svrljiga što znači da mu je dolazio iza leđa. Na njega je naleteo putnički voz koji ima samo jedan vagon pa se skoro i ne čuje. Možda je kobno bilo baš to što je prekjuče kod nas u Gornjoj Vrežini, koja je na uzvišici, duvao baš jak vetar. Vrlo je moguće da on nije ni čuo voz koji mu je dolazio iza leđa. Ili da je već bilo prekasno da se skloni kada ga je čuo - pričaju meštani.


Oproštaj od Stevana S.

Prijatelji, kolege kamiondžije i rođaci opraštaju se od Stevana na društvenim mrežama, izražavajući tugu i nevericu. Njegova poslednja objava na Fejsbuku, u kojoj je planirao da se posveti svom poslu, sada deluje kao proročka, ostavljajući sve koji su ga poznavali u dubokoj žalosti.

- Brate moj. Otišao si još progledao nisi. Nisi mi ni zbogom rekao Perke moj, prijatelju moj . Ti nas nisi napustio, prerano si otišao tamo gde najbolji odlaze. Večno ćeš ostati u našim srcima I mislima Peroviču moj!!! Nek ate anđeli nebeski čuvaju I čisti nebeski putevi ti bili - napisao je jedan od prijatelja nastradalog čoveka na Fejsbuku.

- Bog da ti oprosti dobru dušu sine... S anđelima bio u najcvetnijem delu raja. Amin - poručio je drugi prijatelj.

Apel za oprez na pruzi

Javno preduzeće "Infrastruktura železnice Srbije" apelovalo je na učesnike u saobraćaju da budu pažljivi i poštuju propise prilikom prelaska preko pruge, posebno tokom prazničnih dana kada je frekvencija vozila povećana. U saopštenju se ističe da je nastradala osoba u trenutku nesreće bila na samom koloseku, gde je to zabranjeno i izuzetno opasno po život.

Tragična smrt Stevana S. ostavlja tugu i pitanja o bezbednosti na pruzi, ali i podseća na važnost opreznosti i poštovanja propisa u saobraćaju.

(Blic)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading