NESTAO DEČAK SA DAUNOVIM SINDROMOM I EPILEPSIJOM: Sve ekipe iz Peći u akciji - tragaju za detetom!

Autor: M.B.

Hronika

08.02.2024

12:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nestanak dečaka iz porodice Tabaku iz Peći prijavio je njegov brat.

NESTAO DEČAK SA DAUNOVIM SINDROMOM I EPILEPSIJOM: Sve ekipe iz Peći u akciji - tragaju za detetom!

Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić

Juče u Peći, nestao je dečak sa Daunovim sindromom i epilepsijom, saopštila je policija tzv. Kosova. Nestanak dečaka iz porodice Tabaku prijavio je njegov brat, navodeći da je dečak juče napustio kuću.

Poziv građanima za pomoć u potrazi

Policija je izdala saopštenje u kojem se navodi da se intenzivno traga za dečakom i pozvala građane da ukoliko ga primete, odmah obaveste prvu policijsku patrolu ili policijsku stanicu.

Nestanak osobe sa Daunovim sindromom i epilepsijom predstavlja poseban izazov. Osobe sa Daunovim sindromom mogu imati različite potrebe i poteškoće u komunikaciji, dok prisustvo epilepsije dodatno otežava situaciju.

Policija je apelovala na saradnju sa lokalnom zajednicom kako bi se što pre pronašao dečak i obezbedila njegova sigurnost.


Važnost brze reakcije

Brza reakcija i informisanje policije mogu biti od presudnog značaja u situacijama poput ove, gde je potrebno pronaći osobu koja može imati specifične zdravstvene potrebe.

Ovaj slučaj takođe podseća na važnost podizanja svesti o specifičnim izazovima sa kojima se osobe sa Daunovim sindromom suočavaju, kao i potrebi za dodatnom podrškom i razumevanjem u društvu.

Nestanak dečaka sa Daunovim sindromom i epilepsijom izazvao je zabrinutost među lokalnim stanovništvom, ali i istakao potrebu za brzom reakcijom i saradnjom kako bi se pronašao i bezbedno vratio kući.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading