OVO SU NAJNOVIJI DETALJI BRUTALNOG UBISTVA! Oglasilo se Tužilaštvo: Policajac uhapšen zbog ZLOČINA u tržnom centru u Tuzli!

Autor: M.B.

Hronika

08.02.2024

12:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ubistvo policajca u Tuzli: Detalji slučaja i izjava portparola tužilaštva.

OVO SU NAJNOVIJI DETALJI BRUTALNOG UBISTVA! Oglasilo se Tužilaštvo: Policajac uhapšen zbog ZLOČINA u tržnom centru u Tuzli!

Foto: Dnevni Avaz/A.Bešić, Facebook

Glasnogovornik Tužilaštva Tuzlanskog kantona (TK), Admir Arnautović, obratio se javnosti povodom tragičnog događaja koji je potresao Tuzlu. U centru pažnje je ubistvo Amre Kahrimanović (52) od strane policajca Elvisa Ćustendila (51) u ugostiteljskom objektu u sklopu tržnog centra. Arnautović je istakao da Kahrimanović nije bila slučajna žrtva, već da je Ćustendil ciljano na nju pucao.

Uhapšen nedugo nakon izvršenja zločina

Nakon zločina, Ćustendil je uhapšen ispred haustora svoje zgrade. Važno je naglasiti da Ćustendil nije bio na službenoj dužnosti u trenutku događaja, iako je trenutno zaposlen u Upravi policije MUP-a. Arnautović je otkrio da Ćustendil ima bogato iskustvo u policijskom radu, od inspektora do zamjenika komandira, te da je radio u Odjeljenju kriminalističke policije i na kraju došao do Operativnog centra Uprave policije MUP-a TK.

Portparol je odgovorio na pitanja o oružju koje je korišteno prilikom zločina. Iako je potrebno sačekati izveštaj, trenutni podaci ukazuju da je reč o službenom pištolju. Kada je reč o kvalifikaciji krivičnog dela, Arnautović je istakao da za počinjeno krivično delo "Ubistvo" postoje različite kvalifikacije, a time i varijacije kazni zatvora, koje se mogu kretati od pet godina pa nadalje.

Različite kvalifikacije krivičnog dela i kazne zatvora

U slučaju "Ubistva na podmukao način", "Ubistva pri bezobzirnom nasilničkom ponašanju" i "Ubistva iz mržnje", kazna zatvora se kreće od 10 godina do dugotrajne kazne zatvora, naglasio je Arnautović, stavljajući akcenat na ozbiljnost situacije i moguće pravne posledice za počinioca.

-"Tužilaštvo mora sačekati dostavljanje izveštaja da bi imalo više informacija", zaključio je Arnautović.


Ovaj tragičan događaj potresa zajednicu i ostavlja mnoga pitanja bez odgovora, a nadležne institucije će sprovesti istragu kako bi se utvrdile sve okolnosti i pravda zadovoljila.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading