Tužilaštvo traži da se pretres zatvori za javnost - nakon toga advokat Miljane Kecmanović je zatražio OVO! (FOTO)

Autor:

Hronika

29.01.2024

12:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Više javno tužilaštvo je zatražilo da se proces zatvori za javnost.

Tužilaštvo traži da se pretres zatvori za javnost - nakon toga advokat Miljane Kecmanović je zatražio OVO! (FOTO)

Foto: ST/Nemanja Pančić

Miljana Kecmanović i Vladimir Kecmanović

Miljana Kecmanović majka dečaka Koste Kecmanovića osumnjičenog za masakr u "Ribnikaru" prvi put se danas pojavila u javnosti u Palati pravde u kojoj je zakazano suđenje u 11 sati. Ona je u pratnji svojih branilaca Borivoja Borovića i Irine Borović.

Suđenju prisustvuje i Nenad Stefanović, glavni tužilac Višeg javnog tužilaštva. U pritvorskoj je jedinici Palate pravde nalazi se optuženi Vladimir Kecmanović.

Miljana Kecmanović je došla elegantno obučena u crnini sa sve sveže isfeniranom frizurom. Sa sve smeškom stajala je zajedno sa svojim advokatima. Preko puta nje su se nalazili roditelji žrtava. 

Početak suđenja porodici Kecmanović

Početak suđenja obeležio je susret roditelja dečaka-ubice, Vladimira i Miljane Kecmanović, koji su krenuli da plaču u trenutku kada su se sreli u sudnici.

Pretres je potom otvoren, a na samom početku, Više javno tužilaštvo (VJT) je zatražilo da se proces zatvori za javnost. Postupajući tužilac VJT je rekao da traže da glavni pretres bude zatvor za javnost zbog zaštite maloletnika.

Sa druge strane, advokat Borivoje Borović, koji zastupa porodicu Kecmanović, tražio je da se suđenje otvori za javnost i istakao da oni pitanja neće imati za decu.

Rekao je da je jako važno da pretres bude otvoren za javnost je je viši javni tužilac Nenad Stefanović otišao kod oca dečaka-ubice u posetu i rekao mu da potpiše sporazum o priznanju krivice, jer će mu u suprotnom optužiti ženu, a dete poslati u hraniteljsku porodicu u Bosnu.

On je podsetio i na to da je načelnik PU Beograd Veselin Milić ranije objavio spisak sa imenima učenika koje je dečak-ubica planirao da ubije.

- Šta bi sa spiskom maloletnika koji je načelnik policije pokazao na nacionalnoj frekvenciji? - upitao je Borović i dodao da smatra da pretres mora da bude otvoren za javnost.

Foto: ST/Nemanja Pančić

Suđenje porodici Kecmanović

Podsetimo, na početku suđenja sud bi trebalo da odluči o predlogu tužilaštva da sa glavnog pretresa bude isključena javnost zbog zaštite interesa malolenih lica.   

Nakon toga tužilaštvo i odbrana bi trebalo da iznesu svoja uvodna izlaganja, dokazne predloge i da se optuženi izjasne o krivici. Sudjenje je, osim za danas, zakazano i za 30. januar.

Pored oca Vladimira K. i majke Miljane K., optuženi su i vlasnik streljačkog kluba u kojem je dečak, kako se sumnja, učio da puca, Ratko I. i instruktor u tom klubu Nemanja M.

Optužnicom Višeg javnog tužilaštva u Beogradu je predloženo da sud Vladimira K. osudi na kaznu zatvora od 12 godina, majku Miljanu K. na kaznu zatvora od dve i po godine, dok je za vlasnika streljačkog kluba „Partizan praktikal šuting“ Ratka I. i instruktora u tom klubu Nemanju M. predložena kazna zatvora od po tri godine.

Vladimir K. optužnicom se tereti  za krivično delo teška dela protiv opšte sigurnosti, odnosno jer je svog 13-godišnjeg sina obučavao da rukuje vazdušnim i vatrenim oružjem, vodio ga u streljanu, što očigledno nije primereno dečakovom uzrastu, kao i jer oružje nije čuvao bezbedno, kako je to predviđeno zakonom.

Više javno tužilaštvo neposredno je optužilo i majku dečaka Miljanu K. zbog krivičnog dela nedozvoljena proizvodnja, držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija.

BONUS VIDEO 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Lola

31.01.2024 11:47

Je li se to tuzilastvo prodalo??