BOMBONICA SADA "PAO" ZBOG PRANJA NOVCA, A VEĆ BIO HAPŠEN SAMO U DRUGOJ ULOZI! Vođa ove grupe dobro poznat policiji!

Autor:

Hronika

14.12.2023

16:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Milan Dimitrijević ima već bogat dosije u policiji, kada je još kao mladić sa 25 godina hapšen zbog trgovine drogom.

BOMBONICA SADA "PAO" ZBOG PRANJA NOVCA, A VEĆ BIO HAPŠEN SAMO U DRUGOJ ULOZI! Vođa ove grupe dobro poznat policiji!

Foto: Shutterstock, MUP

Na teritoriji Beograda u velikoj akciji Ministarstva unutrašnjih poslova i Višeg javnog tužilastva u Beograda, kako se saznaje, jutros je uhapšeno 19 osoba, među kojima je i Milan Dimitrijević (36), zvani Bombonica.

Naime, Milan Dimitrijević ima već bogat dosije u policiji, kada je još kao mladić sa 25 godina hapšen zbog trgovine drogom.

Grupa dilera kojima je šef bio upravo čovek pod nadimkom Bombonica, 2012. godine prodavala je pak za 100 dinara jeftinije paketić od 0,33 grama heroina, a obe grupe su samo od početka te godine prodale najmanje sedam kilograma heroina kupcima kojih je bilo oko 200 iz Mladenovca i okolnih gradova, i to maloletnika.

Policija je tada sumnjala i da su drogu prodavali u blizini škola, domova zdravlja, kafića, diskoteka, trafika, a da su paketiće droge donosili i na adrese.

Podsetimo, osumnjičeni su uhapšeni sada zbog pranja novca, a reč je o 350 miliona dinara.

- Sumnja se da je S. D, kao zaposlena u jednoj knjigovodstvenoj agenciji iz Beograda, u periodu od 4. januara do 25. novembra ove godine, kreirala naloge za elektronsko plaćanje, i prikazivanjem lažnih činjenica, dovela u zabludu zaposlene u više privrednih društava iz Beograda da su platili dobavljače, poreske obaveze i obaveze za druge javne prihode, dok su oštećeni taj novac, zapravo, uplaćivali na njene lične i račune ostalih osumnjičenih - navodi se u saopštenju MUP-a.

Prema saopštenju, S. D. i ostali osumnjičeni su, na ovaj način, pribavili protivpravnu imovinsku korist u iznosu od čak 304.479.479 dinara. Sumnja se da su svi osumnjičeni zatim koristili ovaj novac za lične potrebe, iako su bili svesni da potiče iz kriminalne delatnosti.

Među osumnjičenima nalaze se i žene, ali i jedva punoletni mladići i devojke. Prema informacijama, na čelu ove grupe bila je žena S.D. (33) računovođa. 

Osumnjičeni za pranje para su: S.D. (33), M.D. (36), F.R. (21), M.M. (46), E.D. (66), D.Ž. (48), E.R. (67), LJ.Đ. (25), G.M. (61), S.M. (44), S.M. (42), M.M. (19), S.Ž. (22), P.R. (40), Z.F. (21), Đ.R. (34), M.Đ. (39), M.S. (33), Ž.I. (19), T.D. (20), N.K. (19), Z.R. (21), D.J. (45).

Za njih petoro se idalje traga, piše Blic.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading