''DA LI ZNAŠ DA SI MI UBIO SINA?'' Majka nastradalog dečaka u ''Ribnikaru'' otkrila potresne detalje sa saslušanja monstruma: ''Neopisiva je hladnoća cele porodice!''

Autor:

Hronika

21.11.2023

15:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Majka dečaka koji je ubijen 3. maja u OŠ ''Vladislav Ribnikar'' govorila je o nastradalom sinu, ali i saslušanju dečaka koji je presudio vršnjacima i čuvaru škole.

''DA LI ZNAŠ DA SI MI UBIO SINA?'' Majka nastradalog dečaka u ''Ribnikaru'' otkrila potresne detalje sa saslušanja monstruma: ''Neopisiva je hladnoća cele porodice!''

Foto: youtube/printscreen/RTS Sajt - Zvanični kanal, Facebook

Uskoro će početi suđenje roditeljima dečaka-ubice koji je 3. maja u OŠ ''Vladislav Ribnikar'' usmrtio devetoro vršnjaka i čuvara škole. Otac mu je uhapšen istog dana, krivicu je negirao, što je potvrdila i majka dečaka koji je tragično nastradao.

Govorila je i o prvom Memorijalnom takmičenju za najbolje mlade kompozitore koje je održano u Kolarčevoj zadužbini u Beogradu, a posetioci su, pored koncerta, imali priliku da pogledaju i izložbu fotografija koje potpisuje ubijeni dečak, jedan od učenika koji su ubijeni u masovnom ubistvu 3. maja u OŠ "Vladislav Ribnikar".

- Nakon koncerta sam se osećala beskrajno ponosno, tužno u isto vreme, ali beskrajno ponosno. Koncert je bio predivan. Bilo je mnogo emocija i u meni i drugim roditeljima. Mogla sam da vidim suze, ponos, radost - rekla je majka, a onda je pomenula i kakav je odnos imala sa sinom.

- Uvek smo se voleli beskrajno od samog rođenja. On kad je imao 3,4 godine, dok se igrao ja sam mu rekla: 'Znaš da me sam Bog pitao kakvo dete želim, ja bih rekla ovakvo kao ti", on tad to nije shvatao, tu dubinu. Kada je porastao ja sam mu to ispričala, i rekla da ja zaista to mislim. On me onda pitao: 'Baš ovakvog kao ja, a ja mu kažem baš takvog, ništa ne bih menjala. Ja nisam mogla da dočaram ljudima tu ljubav. Koliko je ona važna, lepa i nemerljiva. Nismo štedeli ljubav u našoj porodici i stalno skrećem roditeljima pažnju da neće razmaziti decu ljubavlju. Decu razmazimo kad počnemo da radimo nešto umesto njih, što bi već trebalo da rade sami - pričala je ona i dodala:

- U jednom gostovanju sam ispričala nešto o jednom našem običaju. Kada se neko zagleda u telefon ili udubi u neki posao, da ga prekine pitanjem: 'Voliš li ti mene?' A on kaže: 'Najviše na svetu celom'. Tako i on kad vidi da se ja udubim u neki svoj posao isto mi kaže. Ono što je meni sada čudno sa ove distance, mesec dana pre tragedije on mene pita: 'Mama voliš li ti mene', a ja kažem 'Beskrajno'. I tog momenta sam se pitala, zašto menjam nešto što je godinama isto, godinama smo govorili 'najviše na svetu celom'. Ali neki unutrašnji glas mi je govorio da moram da izađem 'van zemlje', svet mi je bio mali, morala sam da kažem beskrajno. Do njega, do Boga..." - rekla je majka dečaka za K1.

Kako je istakla, u ovim teškim trenucima je održava ljubav prema sinu.

- Nakon koncerta muž mi je rekao da sam bila dobra u uključenjima, ja sam se plašila da će me emocije možda poneti, a ja pogledam u njegovu sliku i kažem: 'Sve za tebe'. Savladaju me emocije. Teške su večeri ili jutra, vikendom. Kod nas je uvek bilo živo, i fali mi to. Lagala bih kad bih rekla da ne plačem - plačem... Imam običaj da otvorim klavir i zamislim ga. Da pustim kompoziciju koju je voleo meni da svira, i mogu da ga zamislim.

Takođe, pomenula je i optužnicu koja je podignuta protiv oca maloletnog ubice.

- Ne znam ni da li je prikladno sada govoriti o tome. Podignuta je optužnica protiv oca koja je za delo protiv opšte bezbednosti, ili kako se već to pravno kaže. Ono što nas roditelje sve dodiruje jeste ko je odgovoran za 10 ugašenih života? Ono što nas kao roditelje isto dodiruje jeste ono što smo imali prilike da vidimo, a to je ta neka nemerljiva, neopisiva hladnoća cele porodice. Otac kaže 'Za šta vi mene krivite, ja se ne osećam odgovornim'. On je taj koji je dete odveo u streljanu, oružje je njegovo. On je dao dozvolu da dete trenira vatrenim oružjem - rekla je majka ubijenog dečaka, pa dodala:

- Ja sam bila jedna od majki koja je ispitivala dečaka na ročištu protiv oca. Imala sam prilike da čujem, a kasnije i da vidim snimak. Ja sam između ostalog pitala da li on zna da je ubio mog sina? On je rekao da zna... bez ikakve emocije. Njegov glas je četiri sata bio isti. Kasnije sam videla snimak. Njegova majka je sedela pored njega i nije reagovala na moje pitanje, samo je sedela. To sve nas 'pomera'. Volela bih da se neka pravda ipak zadovolji, što zbog nas, naše dece, što zbog celog društva. Mislim da mi kao društvo nismo još uvek potpuno svesni šta se desilo...

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (4)

Loading
Tanja

21.11.2023 15:12

Zbog njih mi plačemo..

Ivke

22.11.2023 13:28

U pocetku sam imao saosecanje za Kecmanovice, a sad kako vreme prolazi nemam ni trunke saosecanja prema njima. Monstrum je sem sto je detaljno razradio taktiku masakra proucio zakon i bio je ubedjen da ce ga odmah pustiti jer ima 13 god i po njegovoj logici ima pravo da svaki dan dok ne napuni 14god sme da ubija do mile volje. Otac, koji ga je lepo naucio da likvidira i obezbedio mu naoruzanje jedne kasarne ne oseca ni najmanju krivicu zbog toga sto je 10 osoba sad 2m pod zemljom. Oni veruju da su svi nevini i da ne treba nijedne sekunde da provode iza resataka i da su oni najvece zrtve u celoj prici. Nadam se da ce i otac i majka ubice dobiti najteze moguce zatvorske kazne. Za monstruma se zna da nikada nece izaci a da je neke pravde makar taj njegov otac bi trebalo da ostatak zivota provede iza resetaka.

Da mi je znati

23.11.2023 11:56

Za monstruma se zna da nikada nece izaci a da je neke pravde makar taj njegov otac bi trebalo da ostatak zivota provede iza resetaka (kaže Ivke). A da li stvarno znamo ili je to sve montirano za sve nas koji duboko saosećamo sa porodicama pobijenih, to samo možemo da nagadjamo. Živimo u društvu gde nas ništa više ne može iznenaditi, pa tako i kazna Kecmanovićima. Očekujemo pravdu ali mnogo puta za užasna počinjena dela krivci su dobijali nanogicu, a pravda ostala neizvršena.

Tea

23.11.2023 15:04

Ja vjerujem da su svi oni pod tabletama i zato su bez emocija. Hvataju se za slamke i brane na sve moguće načine kao i svi krivci. Znate li ijednog krivca da je priznao krivnju? To automatski znači da sud dalje odlučuje samo o kazni. Ne mora značiti da im nije žao ali to ne pokazuju. Svakako netko treba odgovarati u ovom slučaju. Žao mi je svih roditelja stradalih, a najviše Andrijinih jer im je bio jedino dijete i dugo su ga čekali. Strašno kakva tragedija za sve. Ne daj bože da se ponovi