ŠOK NA SUĐENJU BELIVUKOVOM KLANU! Udovica odustala od gonjenja monstruma! Muža joj spalili na lomači!

Autor:

Hronika

29.08.2023

14:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nastavlja se suđenje kriminalnoj grupi Veljka Belivuka za zlodela koja su počinili.

ŠOK NA SUĐENJU BELIVUKOVOM KLANU! Udovica odustala od gonjenja monstruma! Muža joj spalili na lomači!

Foto: estock/printscreen

Suđenje Veljku Belivuku, Marku Miljkoviću i njihovoj organizovanoj kriminalnoj grupi nastavlja se saslušanjem Milorada Vukićevića(63) oca žrtve ovog klana. 


Odustala da tereti klan: Muža joj spalili na lomači
 

Katarina Stanković, nevenčana supruga Gorana Mihajlovića, prve žrtve klana od svih sedam ubijenih, čija su imena u optužnici, poslala je sudu dva dopisa u kojima kaže da odustaje od slučaja, odnosno od krivičnog gonjena klana i zamolila je sud da je više ne pozivaju. Navela je da je trudna i da bi to negativno uticalo na nju i njenu porodicu.

U četvrtak na suđenje klanu pozvana je da svedoči žena ubijenog Zdravka Radojevića, a u petak majka ubijenog Gorana Mihajlovića spaljenog na lomači u Surduku. Upitno je kada će svedočiti sestra ubijenog Nikole Mitića pošto je sud obavestila da se nalazi u inostranstvu.

Zanimljivo je da je T. S. rođena sestra Katarine Stanković  bila uhapšena sa ocem 2017. godine zbog proizvodnje droge u njihovoj laboratoriji i da je u pritvoru prala veš Marku Miljkoviću, pa se spekuliše da otuda "duva vetar "i da je Katarina ubeđena da ne tereti klan ubuduće i da je time i odustala od dokazivanja ubistva muža. 
 


Miljkovića žulja skaj, skočio kad je tužilac rekao da su dokazi zakoniti
 

Tužilac Saša Ivanić je sudiju glasno obavestio da je Apelacioni sud u Beogradu u drugom predmetu odlučio da je skaj zakonit dokaz. To je izazvalo muk među optuženima. 

Aleksa Stošić se javio da sudu skrene pažnju da je bio u Vaspitno-popravnom domu kada je Vukićević rekao da je postavljao bombu. 

Zatim Sead Rešović ulazi u sudnicu i kaže: 
- Sram ga bilo što je rekao da sam ja oteo neke vile. Sram ga bilo - rekao je.

Miljković opet izlazi za govornicu, ali sudija dozvoljava Milošu Budmiru da kaže šta on ima. 
 

- Želim da se osvrnem na svedoka Vukićevića. Ja nisam pretio tužiocima to bi bilo evidentirano i to bi bilo evidentirano i primećeno. Jesam se možda nasmejao i to je najveća pretnja. Na osnovu toga, jasno je da je Vukićević sve slagao - reako je Budmir.

MIljković se javlja i otkriva šta ga najviše boli, te navodi da tužilac ne govori istinu, nego govori o suđenju Božidaru Stoliću jer će u ovom postupku morati da dostave na koji način su pribavili dokumntaciju iz Francuske i njihove dokaze, što naš zakon nalaže i je li su skladu sa njim. 
 

 

Miljković osporava sve što je rekao otac ubijenog Lazara

 

Miljković kaže da je Milorad loše zapamtio ono što je pričao Hrvatin. 
 

Sudija je na čas prekinula MIljkovića pitajući ko još ima primedbe da iznese. Veljko Belivuk se javio, a sudija mu je kazao da će on reći šta ima kada završi Marko. 
 

- Skratiću - kaže Miljković. 
- Đurić išao da nudi leš, kakva je to priča. Lazar je u Švedskoj čistio sneg, a šta je radio ako nema snega - to su sve nebuloze.
 

Marko Mesar je tražio da se za svedoke pozovu dva policajca i čovek koji je Miloradu odavao informacije iz krimi sveta. 
 

- Simovski, Damjanović i Gruja iz Ugrinovaca - da se pozovu za svedoke - rekao je MIljković. 
 

Miljković je dao kompletan osvrt svedočenja Vukićevića.
 

- U potpunosti je jasno da je je lažan, neiskren i zadojen mržnjom. 
Mrzi me od 2007. i njegov motiv je da me ponizi. 


Belivuk iznosi primedbe i priznaje da se sa Markom Miljkovićem u boksu za optužene na glas smejao onome što je pričao otac ubijenog Lazara Vukićevića. 
 

- Sve je laž što je rekao, očigledna. On je čovek rođeni lažov - rekao je Belivuk. 
 

Belivuk da bi opovrgao ono što je rekao Lazarov otac priznaje da je jednog od braće Vavić unakazio batinama.
 

- Mi nismo nikako dobri sa braćom Vavić. Ja sam ga lično tukao. Čovek je imao 73 kopče na glavi. Pao je u vodu. Eto koliko smo mi dobri -  rekao je Belivuk.
 

On u nastavku iznošenja primedbi govori da je Jelena Veličković sve slagala  pred sudom i da je očigledno iznosila kontradiktorne izjave i dogovarala se sa tužilaštvom odlazeći kod njih mnogo više puta nego što je navedeno. 
 

- Govorio sam iz glave, ako se nečega setim opet ću da iznesem. Biće više i bolje- rekao je Belivuk, a sudija mu je objasnila da primedbe može i pismeno da iznese. 
Prvi vođa klana je kazao da je očigledno da optuženi ne žele da ometaju postupak i da navodno žele da se bore za istinu.

 


Miljković se cereka 

- Završiću sa Jelenom. Ajmo dalje ovako: Milorad Vukićević je kockar koji je pekao neke pljeskavice i koji ide okolo laže, maže i duguje pare ljudima i posle ih prijavljuje. Prevarant. Znao sam Lazara jer smo ga mi pretukli kad sam bio maloletan, ali nisam znao da je on njegov otac - kazao je Marko Miljković. Osvrće se na Lazara. 
 

- On je ovde sina prijavio kao bibliotekara. On je naveo mene i Vušovića , upucavanje Vuševićevo i da je imao sa mnom problem. Lazar je sa Slobom kumom kad je došao kod mene u Pančevo, mogu da opišem kako su došli, koji je sat imao  i kako su bili obučeni. Ja sam bio sam. Nismo pričali ni o čemu sem da je imao problem u Beču i da mu je otac tamo napravio problem jer je oteo torbu sa parama od droge.
 

- Zanimljivo da Šarac dolazi kod njega, baš kod njega kad Lazar nestaje.
 

- U Vračarci predmetu je svedok, ali ne osetljivoi svedok kao ovde. Tamo je pričao isto, samo zamenio glumce. Tamo je organizator Nikola Vušović , a ne ja, tamo su neki drugi momci njega opservirali, a ovde je to Budmir.
Izvesni Gruja iz Ugrinovaca je čovek koji zna sve i vidi sve. Ista je Miloradova koncepcija kao Srđana Lalića. Gruja je video i nije video otmicu, al nek nam kaže, pozovite ga -
rekao je Miljković.
 

Osvrće se na ubistvo koje mu je pripisao otac ubijenog Lazara Vukićevića
 

- Ja imam rođaka Zorana i on je živ i zdrav i svedoči u postupku za pranje para. To je moj deda. Nisam iz Bugarske, ni blizu, nalupao se. Barata sa velikim novcem, i kako sin bacao telefone na deset dana po Evropi, a ovde boravio - kazao je Marko Mesar.
 

Na dalje Marko kaže kako se svedok Milorad Vukićević nalagao i nalupetao i priznao je da ga jeste tukao 2007, godine. Istakao je da bi voleo da sud pozove Jovanu Jovanović, iako nije želela da svedoči u slučaju "Vračarci". 
 

- Ja nisam glup i nikada se ne bih usudio da pretim preko snimka i to preko trećeg lica. I tužilac Saša Ivanić ovde kaže Krf, pa onda drugačije, to smo videli- govori Miljković , a sudija ga opominje da se primedbe odnose na svedočenja i da se vrati na temu. 
 

-Hoću, hoću, evo- rekao je MIljković očigledno se smejući. 
 

Miljković nastavlja da govori kako Milorad Vukićević ne zna šta priča, a da mu je njegov sin Lazar Vukićević bio simpatičan lik sa kojim je trenirao u zatvoru.
Zatim sudu predlaže da pozovu vlasnike Kasine, Aleksandra Kajmakovića da svedoči o događaju za koji je osuđen Lazar , te kaže da ne zna da li je te večeri Dijana Hrkalović slavila rođendan. 

 

Mesar ponižava Jelenu Veličković

Advokat Nikola Jerković koji zastupa Miljkovića i još desetak optuženih izneo je primedbe na iskaze Jelene Veličković i svedoke okrivljene, kao i Milorada Vukićevića zato što su svi međusobno kontradiktorni u mnogome.

Zatim se javlja Marko Miljković koji je primetio da Jelena Veličković nije dopunjavala iskaz nego ga menjala u dogovoru sa tužilaštvom. Navodi da je žena Gorana Veličkovića lagala u vezi sa vremenskim odrednicima, da je lagala u vezi Goranovih veza sa kriminalnim klanom. 

- Na skaju sam našao da se Veličković roštilj majstor, kako tvrdi njegova žena i laže, pristaje da izvrši ubistva koja naručuje Filip Korać, da bi obezbedio porodicu.  Hrvatin je ispričao da je ona itekako znala svašta o poslovima muža i sva njena kazivanja nisu u skladu sa drugim dokazima - istakao je MIljković. 

On kaže da nema šanse da je Jelena mogla da zna pravo ime Bojana Hrvatina jer ga svi znaju kao Fabulu sa skaja. Navodi i da je Jelena drugačije opisivala burmu od Spasojevića. 

- Kad se upetlja ne može da se seti šta je rekla, ali nas tereti - završio je Miljković 

 

Ljepojina žena plače

Posle pauze na suđenju klanu sa Partizanove tribine sudija poziva Slavicu Radovanović Ljepoju suprugu ubijenog Milana Ljepoja(45).

Marko Miljković se javio za reč i pitao je Slavicu da li je nekada čula za njega i Belivuka od supruga, da li je znala za njegove veze sa škaljarskim klanom, gde je otišao sa novcem kad je nestao i da li zna sa kim je trebalo da se nađe to jutro. Na sva pitanja ona je odgovorila odrično. 

Kazala je da nije znala da se bavi prodajom narkotika i kriminalom. 

Znala je da je konzumirao kokain, a veče pre toga je primio blokadu i bio je čist.
MIljković svedoka pita vezano za nestanak supruga.
Milena: 14.decembra sam prijavila njegov nestanak kod inspektorke u stanici u Ulici 29. novembra.
Na pitanje od koga je saznala da joj je muž ubijen ona je rekla: 
- Mislim da je na Sretenje Vučić izjavio da je ubijen. 

Nadalje, Ljepojina žena priznaje da su se ubijeni i Mladen Lazarević družili i  bili prijatelji, ali da su se i svađali. Ne može da precizira u kom periodu nisu razgovarali jer su bili u svađi. Kaže da poznaje i Mladenovu ženu, ali da više nisu u kontaktu. 

Sudiju je zanimalo čime se bavio zvanično Ljepoja.

- Držao je veliku diskoteku i NIšu, dečiju igraonicu, gazdinstvo koje ja sada vodim, proizvodnju malina... - kazala je Slavica.
Nastavila je da odgovara Marku Miljkoviću.

- Sklapala sam kockice i pitala taksiste gde su ga odvezli sa Čukaričke padine. Sama sam istraživala. Prvi put sam iz medija saznala za Zvicera i čitala da je moj muž imao veze sa atentatom - rekla je Ljepoja.

Na kraju se obratila sudiji i kazala da ima samo jedan cilj.
- Zanima me da saznam istinu, pravdu, da saznam jer je ovo strašno što smo doživeli - kazala je zaplakala, ali se brzo pribrala.

MIljković  je prethodno otišao iz sudnice u boks za okrivljene, ali se vratio da je pita da li joj je nekada suprug rekao da je bio u sukobu sa Veljkom i sa njim, i nekom navijačkom grupom, a ona ponavlja da su Milan i ona  imali divan odnos i prelep život, ali da ga nije pitala šta radi mimo nje poslovno. 
 

- Nestanak supruga sam prijavila i saznala od predsednika Srbije Aleksandra Vučića preko TV  da imaju njegov DNK i da je ubijen.  Tog dana, odnosno večeri 8. decembra trebalo je da idemo u Niš na neku sahranu, a da moja sestra dođe i čuva nam mačke. Nisam ga pitala o poslu i životu mimo mene, jer smo imali dogovor da ne zapitkujem i pitam puno.
 

- Rekao mi je da ide po auto i moja sestra ga je odvezla do Čukaričke padine. Po njemu ništa nisam primetila. Nije ga bilo, a ja sam ga čekala sa vencem. 
Nekoliko dana sam sačekala jer se i pre dešavalo da ga nema na nekoliko dana, ali kad mi je postalo čudno prijavila sam njegov nestanak u stanicu 29. novembar. 

 

- Samo su rekli da se gubi kod Laste i nema traga više. Živela sam u nadi da je živ. Kukala sam kako je strašno da se meni ništa ne javlja, a da predsednik saopšti na tv da je ubijen, i zvala sam UKP, a oni su me pozvali na razgovor i rekli mi da nemaju DNK i da je to predsednik možda rekao onako iz nekog razloga. 
 

- Telefon je ostavio kod kuće. Imao je i onaj drugi skaj. Bio je ceo u crno obučen, crne cipele, pantalone i kajš i crnu jaknu i preko toga je trebalo da obuče kaput za sahranu - ispričala je Slavica.  
 

- Jel imao pretnje- pita sudija, a supruga Ljepoje kaže da nije znala za pretnje, ali ostavlja mogućnost da je on štedeo i da joj možda iz tog razloga nije ništa rekao. 
Rekla je da je iz medija saznala da iza ubistva stoji klan iza nje u sudnici.

 

Pauza na suđenju do 16.40

Sestra Milana Ljepoje trudna svedoči

Lazarov otac je završio da svedoči u 15.50 i u sudnicu je pozvana kao svedok Milena Ljepoja sestra ubijenog MIlana Ljepoje.  Svedok je u drugom stanju, ali odbija ponudu sudije da sedne da joj olakša položaj zbog drugog stanja. 
Ljepojina sestra se zaklela da će govoriti istinu. 
 

- Sve informacije sam dobijala od ljudi jer je moj brat živeo u Beogradu sa ženom, a ja sa svojim suprugom u Nišu. Poslednji put sam ga videla nekoliko dana pre njegove slave 21. novembra, posle toga smo se samo čuli. 
- Nadimak mu je bio Mance, a sa kriptovanog telefona Zvonce. 
- Pridružujem se krivičnom gonjenju i ističem imovinsko-pravni zahtev-
rekla je Milena. 
 

Belivuk izalzi da postavi nekoliko pitanja Ljepojinoj sestri.
 

Veljko: Odakle saznanje svedoku da je njen brat imao skaj?
Milena:  Milan mi je rekao više puta. 
Veljko: Odakle znate da se zvao Zvonce? 
MIlena:
Ljudi koji su isto imali skaj su mi rekli jer im je bilo zanimljivo ime, a i on sam mi je rekao.
Veljko: Je li njen brat bio pripadnik okg neke?
MIlena: Nije bio pripadnik nijedne grupe.
Veljko: Je li bio u kontaktu sa škaljarcima?
MIlan:  Ne.
Veljko: Da li svedok ima saznanja da li je iko odavde pretio njenom bratu?
Milena: Nemam i nisam upoznata sa eventualnim pretnjama.
Veljko: Da li zna da je njen brat radio na likvidaciji mene i Miljkovića?
Milena: Koliko znam nije ni znao ko ste vi.
 

Miljković izlazi i postavlja pitanje da li Milena zna da su atentatori na Zvicera u Ukrajini znali njenog brata i imali veze sa njim?
MIlena:  Apsolutno ne.
Veljko: Da li je vaš brat ikoga poznavao odavde?
Milena: Ne da ja znam.
 

"Oralno zadovoljavanje svedoka zbog para"
 

Marko: Kome smo oteli kuće koje ste spominjali?
Milorad: Ankice Brkić i dve moje kuće ste oteli, ali to će biti uskoro dokazano. 
Prijavljivao sam policajci koji su pošteno radili su Cmolić, Nevenko i još neki.
Marko: Da li se tog 14.video sa njegovom devojkom Jovanom Jovanović?
Milorad: Da, menjao je na 10 dana stanove jer su ga ovi pratili da ga ubiju. 
Marko: U kakavim je odnosima svedok danas sa Jovanom?  
Milorad: U normalnim. Bila je u bolu i nisamo je ispitivali o tom danu.
Marko: Od kada svedok poznaje Mirka Kojića i mene?
Milorad: Mirka dosta dugo od recimo 2005. Nije te upoznao sa mnom 2007?

Marko: Jesi li mu dugovao pare?
Milorad: Nikad u životu.
Marko: Jeste li juče pretili Draganićevoj deci?
Milorad: Ne znam da on ima decu, oterao je dete 2005. 
Marko: Da li svedok mene mrzi zbog snimka njegovog sa Kojićem?
Milorad:Kakvog snimka.
Marko: Gde oralno zadovoljava svedok Kojića jer mu duguje pare. 
Milorad: Neka dostavi taj snimak i molim tužioce da saslušaju Kojićevu suprugu koja je radila u policiji na registraciji vozila, o tri automobila i biće jasno da je Miljković ubio rođaka. Automobili su specifični i lako će se naći. 
 

"Miljkoviću bolje ti je da priznaš sada da si mi ubio sina"

Spominju i Miljkovićevu majku: U klinču Marko Mesar i otac žrtve, ubijenog Lazara

Lazarov otac priča saznanja o otmici Mitića koja mu je pričao Aleksandar Grujić Gruja, a Miljković traži detalje. Milorad se sudiji žali da on samo prenosi šta je saznao i kaže da će doći Gruja da sve to kaže. 

Na pitanje sudije odgovara da ne poznaje Srđana Lalića. A onda kaže da je išao kod roditelja pohapšenih, neke gospođe Marine koja je prekjuče imala rođendan, ali nisu hteli da mi otvore.

Milorad: Išao sam sa kafom i pićem da mi kažu ako nešto znaju nešto o mom sinu. 

Marko: Aludira da je to moja majka.

Milorad: Poštovana sudija ja ne znam šta priča, nije njegova majka imala rođendan.

Marko: Rekli ste da je vaš sin bio mašina za pravljenje para. Za koga?

Milorad:  Za sebe da ode na egzotično putovanje, da otputuje. On se nije bahatio. Vozio je porše star 10 godina. 

Marko: Zašto je Lazar imao obezbeđenje?

Milorad:  Zbog tebe, a ne zbog Veljka, njega ne krivim za ubistvo. 

Marko:jel vaš sin išao da ubije Belivuka?

Milorad: Ne mogao je da ga išamara, ali ga ne bi ubio. 

Marko: Sa kim je Lazar te noći išao da se nađe. 

Milorad:  Valjda sa Kapetanom, to sam prijavio policiji.

Marko: Jesu li se čuli preko skaja.

Milorad:  Da, valjda.

Marko: Jel vaš drugi sin ima skaj?

Milorad:  Ne to ga ne interesuje.

Marko:Od koga je Lazar oteo pištolj kad su navodno moji ljudi pucali na njega?

Milorad:  Od obezbeđenja. Unosio se pištolj tako što se plati 50 evra da se unese u klub.

Marko: Lazar je sakrio pištolj u žardinjeri i to ima na snimku.
Čovek priča da sam mu ja ubio sina.

Milorad:  Miljkoviću bolje ti je da priznaš sada da si mi ubio sina.

Marko: Što , šta će biti?

Miljković traži ukidanje statusa osetljivog svedoka

Otac Lazara Vukićevića izlazi za govornicu i sudija ga upozorava da mora govoriti istinu. Izlazi i Miljković da nastavi da ga ispituje.

Miljković na početku traži da se osetljivom svedoku Miloradu Vukićeviću ukine taj status jer je konstatovao da jako dobro može da ispituje unakrsno.

Marko: Gde je vaš sin kupovao "Skaj" telefone?

Milorad: Nemam saznanje gde, ali mislim da je po Evropi to lako dostupno. Čuo sam od njegovih prijatelja da je bacao telefone na 10 dana. Video sam više puta njegove telefone. Nisam znao ni da ga upalim. Nismo pričali o telefonima, nego šta će da jede. 

Marko: Svedok je spominjao događaj 17. septembra , dva kačeketa i kola bosanskih tablica. Kako je to povezano sa nama?

Milorad: Mislim da je bio 15. seprtembra. Događaj je povezan sa Budmirom, ne debelim, nego ovim što se mršti stalno i glumi da je opasan. Naša ulica je slepa i dugačka 250 metara. Čekali su Lazar da dođe, bilo je još nekoliko automobila na dnu ulice. Automobili su oružje ovog klana, da bi pravili zlo atentate i prenosili drogu. Mislim da je bila honda, imaju slike kod trećeg odeljenja. Auto se spuštao našom ulicom sa otvorenim prozorom, kad se Lazar parkirao. 

Marko: On uporno Budimira zove debeli, a ja sam svedoka uvek zvao Prase.

Sudija ih opominje da rečnik mora biti drugačiji. 

Marko: Poznajete li Aleksandra Purkovića?

Milorad: Zašto bih ja poznavao prljavog policajca.

Marko: Kada ste se prvi put našli sa Purkovićem.

Milorad: Ispred suda kad je Lazaru bilo suđenje, kada je pokušao da me reketira.

Miljković sudiji kaže da treba da opomene svedoka da govori gluposti o Purkoviću i da ih lažno optužuje da su otimali kuće.

Marko: Ko vam je rekao da smo mi najopasnija grupa?

Milorad: Ceo grad. 

Marko: Ko?

Milorad: Načelnica potrage, časna žena koja mi je rekla: "Gde se uhvati sa njima?" Moj sagovornik je jako pokvaren i u svim kafićima su puštali snimak na kojem Miljković preti mom sinu. Nisma uspeo da sakrijem te pretnje od sina.

Marko: Jesam li ja išao?

Milorad: Mislim da nije sudija, jer se bojao da uđe na Vračar.

Marko: Pozanajete li Veljka Banovića Votku, Filipa Koraća, Galeta i njegovog sina?

Milorad: Zašto bih ja poznavao te ljude.

Sudija opominje Miljkovića da ne pita stvari nebitne za slučaj. 

Marko: Da li svedok tvrdi da sam ja poslao nekoga da postavi bombu pod poreše 2017.?

Milorad: Nameštaš ljude, a ti si kao neki kriminalac. 

Marko: Ja nisam kriminalac.

Marko: Kad smo se ja i Lazar videli.

Milorad: 8. oktobra 2019. u Pančevu. To mi je rekao Lazarov drug koji je bio sa njim

Miljković se Lazaru kleo da on to nije uradio. Moj sin je imao 70 kila, a bio je sportista i spreman, a ne kao Miljković da mora da ima oko 20 ljudi oko sebe.

Marko: Poznajete li Kapetana, kako se on zove?

Milorad: Mile Radulović Kapetan, bivši vojnik specijalac koji je počeo da prebnosi drogu

Marko: Jel Škaljarac?

Milorad: Ne znam.

Marko: Jel Lazar kontaktirao sa Kapetanom? 

Milorad: Mali Filip koji je došao posle kod mene mi je rekao da je Lazar te noći rekao: "Idem ako me nabode prodali su me Crnogorci".

Marko: Pa jesmo li mi Crnogorci ili Srbi? Je li svedok Šarcu kad je došao kod njega rekao da je Lazar otišao sa punim rancem para da naruči ubistvo?

Milorad: Ne. 

Marko: Spominjali ste Nemanju Đurića, gde ste se videli?

Milorad: Juče sam ispričao. Čovek izgleda kao šifonjer, mali koji se okreće i gleda nešto okolo. Prvi put smo se videli u Palmotićevoj, pa u Maloj Slaviji. Đurić je jeo pasulj sa kobasicom i kleo se u neku Zoricu da sve govori istinu. 

Marko: Koliko vam je novca Đurić tražio i kako je bio obučen?

Milorad: ne bih da kažem. Nosio je kratku jaknu.

Marko: Gde je radio Belivuk kao konobar?

Milorad: U kafiću na Banjici. 

Marko: Sa Kićom je vaš sin išao u vrtić, jel to Kića ubijen u Grčića Milenka

Milorad: Da, igrali su se u pesku. 

Marko: Mogli su da se igraju u pesku ako je Kića ponavljao 8 puta.
Ko vam je dao slike?

Madžarević: Milan mi je dao slike sa graničnog prelaza koje ja imam. Milan mi je rekao da vi imate te slike.

Marko: Ko je Papić koji je uzeo punu torbu para?

Milorad: Goranu Papiću je dao 8.000 evra i gram kokaina. Gruja mi je rekao jer je tog dana pratio Papića. On je mlad dečko, a izgleda da je zaboravan i slabo čuje.

Marko: Neću da mi se obraća lično svedok, opomenite ga. 

Svedok je juče spominjao opservaciju jer je 20. oktovra primetio Lazara Ilića. Kog oktobra koje godine?

Mirković: Ilić mi je preko Crnogorca poručio da vi stojite iza ubistva, da ste ga naručili. Ne želim da spominjem tog Crnogorca, ali znaju ko je čovek preko kog mi se obratio. Tražio mi je pare za informacije ko stoji iza ubistva. Trebalo je 12. oktobra da vam ubijem sina ispred Palate pravde. Ja sam ga slikao i u fotokopirnici sam uradio slike, dao  sam ih policiji. Sutradan su slike osvanule u novinama. 

Marko: Gde ste se nalazili od 7. do 11. avgusta 2020.? Jel vam znači 10. avgust?

Milorad: Insinuira na ubistvo Mitića. Ja da sam znao to ja bih alarmirao policiju, SBPOK i motkama krenuo na vas.

Marko: Odakle svedoku saznanja da sam ja ikog tranžirao?

Milorad:  Rekao mi je Lazar i Gruja. 

Na Miljkovićevo pitanje o različitim događajima, Milorad kaže da mu je žao što Miljković tako mlad ne shvata stvari i ne čuje dobro.

Sudija se buni. 

Početak suđenja

U 14.40 sati nastavlja se suđenje grupi optuženoj za strahovita nedela i  zločine, 
Veljko Belivuk od pre mesec dana ima službenog advokata Pavla Litričina koji je u predmetu sa Aleksandrom Litričin.

Osim oca ubijenog Lazara Vukićevića, Milorada Vukićevića, u sudnicu su pristupili supruga i sestra ubijenog Nišlije Milana Ljepoje, Slavica i Milena Ljepoja.

Sudija ih je prozvala i zamolila da napuste sudnicu dok ne budu pozvane da svedoče.  

Republika

Foto: Ilustracija: republika.rs, Tanjug/R.Prelic, E/stock

Veljko Belivuk i Marko Miljković

Vukićevićev otac juče je u svom iskazu pred Specijalnim sudom kazao da je Marko Miljković sa klanom ubio njegovog sina, jer je on bio velika ljubav Miljkovićeve žene Tanje, koja ga ustvari nikada i nije prebolela.

U vrlo napetoj atmosferi, Miljković je ocu žrtve nestale 14. oktobra 2020. postavljao pitanja uporno pokušavajući da ospori kvalitete koje je Milorad navodio kao vrline svog sina. 

Dugogodišnji ugostitelj sa Vračara pričao je detaljno kako je sopstvenom istragom saznao da je Lazar godinama bio na meti ovog klana i kako je zbog njih i robijao zato što je pucao na kriminalce u nužnoj samoodbrani.

Odgovarajući na pitanja Miljkovića, Milorad Vukićević je optuźio Mesara za još jednu likvidaciju.

Republika

Foto: E Stock

Marko Miljković

- Marko Miljković je 2014. godine ubio svog rođaka Zorana Miljkovića, vlasnika firme "Danzo" iz njegovog sela kod bugarske granice. Mirko Kojić je to znao i to je razlog zbog kog je Miljković ubio i Koju - kazao je Vukićević. 

Kada ga je Miljković upitao da ponovi ime čoveka kog je navodno ubio, Vukićević je rekao vrlo odsečno:

- Zoran, vozio si njegovog "bentlija".

Pre Vukićevića, pred većem sudije Vinke Berahe Nikićević juče je svedočila Jelena Veličković udovica ubijenog Gorana Veličkovića.

U duelima sa Miljkovićem i Belivukom, Jeleni se slošilo i suđenje je prekidano zbog toga.

Republika

Foto: Ilustracija: republika.rs, Tanjug/R.Prelic, E/stock, starsport

Veljko Belivuk i Marko Miljković

Posle Vukićevića, planirano je da po prvi put pred sudom svedoči još nekoliko članova najužih porodica žrtava. Takođe, po prvi put će u narednom periodu da svedoči momak iz okoline Požarevca I. S. kojeg je klan silovao i mučio, pre tri godine na stadionu Partizana. 

U toku dosadašnjeg suđenja svedočili su okrivljeni saradnici Bojan Hrvatin, Nikola Spasojević i Srđan Lalić koji su govorili do najsitnijih detalja o sedam surovih likvidacija i drugim zlodelima klana iz Humske, ali i o više od 20 ubistava za koja klan još uvek nije optužen.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Sarko Vracar

29.08.2023 18:45

Mare kako pusi matori jer bolje od debelog burimira