TELO NERMINA SULEJMANOVIĆA SPREMNO ZA SAHRANU, ALI NIKO NEĆE DA GA PREUZME! Sledi BIZARAN ZAPLET! Evo šta kaže otac monstruma!

Autor:

Hronika

17.08.2023

06:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nermin Sulejmanović od najbližih srodnika ima oca, koji je rekao da ga on neće sahraniti. Kako je objasnio, on sa sinom nije bio u dobrim odnosima i odrekao ga se pre dvadeset godina.

TELO NERMINA SULEJMANOVIĆA SPREMNO ZA SAHRANU, ALI NIKO NEĆE DA GA PREUZME! Sledi BIZARAN ZAPLET! Evo šta kaže otac monstruma!

Foto: ST/D. KADIĆ, Facebook

Telo ubice iz Gradačca Nermina Sulejmanovića i dalje se nalazi u hladnjači Javnog komunalnog preduzeća "Komemorativni centar" u Tuzli i još niko nije podneo zahtev za njegovog preuzimanje, potvrđeno je portalu Srpskainfo u ovom preduzeću.

Dodaju kako je obavljena obdukcija i da su uslovi za sahranu ispunjeni.

- Obdukcija je urađena i telo se nalazi kod nas, te je spremno za ukop. Sada je potrebno da lekar koji je ustanovio smrt izda potvrdu o smrti i dozvolu za ukop. Mi čekamo da nam se za izuzimanje tela jave ili članovi porodice ili neko iz Gradske uprave Gradačca, jer je reč o osobi sa njihovog područja - izjavio je ranije i Faruk Latifagić, direktor JKP "Komemorativni centar" Tuzla.

Iako precizan rok za javljanje zakonom nije definisan, praksa kaže da procedure oko sahrane pokojnika mogu trajati i do mesec dana.

Šta ako se niko ne javi?

Ratko Jokić, direktor preduzeća "Gradsko groblje" u Banjaluci kaže da su zakoni u Srpskoj i Federaciji BiH vrlo jasni u pogledu toga ko sahranjuje posmrtne ostatke.

- Zakon o grobljima i pogrebnoj delatnosti kaže da su sahranu umrle osobe dužni da obezbede njegovi srodnici, odnosno najbliža porodica. Ukoliko ove osobe odbiju sahranu, kakav je slučaj u Gradačcu, sahranu će izvršiti uprava groblja koju odredi nadležni organ jedinice lokalne samouprave - objasnio je Jokić.

Ko će da plati sahranu masovnog ubice?

Jokić dodaje da troškove sahrane snosi jedinica lokalne samouprave koja ima pravo na naknadu troškova i to od osoba koje su bile dužne da obezbede sahranu.

U prevodu, u ovom bizarnom raspletu događaja sahrana bi praktično bila plaćena iz džepova građana Gradačca. Tek posle ukopa bi jedinica lokalne samouprave trebalo da podnese zahtev za povraćaj tih troškova od porodice Nermina Sulejmanovića.

Podsećamo, Nermin Sulejmanović od najbližih srodnika ima živog oca, ali on je odbio da preuzme telo. 

 

Republika

Foto: Privatna arhiva

Fikret Sulejmanović (u gornjem levom uglu), otac ubice iz Gradačca i ubica Nermin Sulejmanović

 

Podsećamo, on je za Republiku rekao da ga sin ne zanima, nisu bili u dobrim odnosima i da ga se odrekao pre 20 godina.

Na pitanje ko će sahraniti njegovog sina, kojeg se odrekao, naš sagovornik kaže da to siguno neće biti on.

- Nema ko od porodice da ga sahrani, to su njegovi jarani i prijatelji krimosi sredili već i organizovali. To što je on uradio to je izazvano, to ne može normalan čovek da uradi, samo zlotvor. Nešto mu je puklo u glavi čim je to uradio. I ja sam bio mlad, pa se nikada nisam tukao u životu, ni sa kim nisam imao problema, po Srbiji, Italiji i Francuskoj.... imam 100 jarana. Čist sam kao suza - zaključio je otac monstruoznog ubice iz Gradačca. 

Bonus video:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading