RODITELJI SU TOLIKO ZABRINUTI ZBOG IZLASKA DEČAKA, DA SE PLAŠE ČAK I NEPOGODE! Stručnjaci o mogućnosti reintegracije K.K. u društvo i presudi u njegovom slučaju

Autor:

Hronika

21.07.2023

20:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zabrinuti roditelji veruju u pravosuđe i njihovi punomoćnici apeluju na to da se istraga koja je u toku vrši neometano.

RODITELJI SU TOLIKO ZABRINUTI ZBOG IZLASKA DEČAKA, DA SE PLAŠE ČAK I NEPOGODE! Stručnjaci o mogućnosti reintegracije K.K. u društvo i presudi u njegovom slučaju

Foto: Shutterstock, MUP

To što se postupak vodi protiv samo jednog lica, oca, ne znači da će tako i ostati, istraga je u toku. Zato nam i smeta da se tu upliće neko treći, neka laička javnost, zato nam smeta to u Skupštini što se dešava - rekla je advokat Zora Dobričanin u emisiji "Usijanje" na Kurir TV, o slučaju Koste Kecmanovića, koji je počinio masakr u Ribnikaru i nastojanju formiranja Anketnog odbora.

Tužilaštvo istražuje svaki segment i svaku indiciju, napominje punomoćnik porodica žrtava Ribnikara:

- Istraga podrazumeva prikupljanje svih dokaza, da bi se podigla optužnica. To što je javnost nestrpljiva ne razumem. Presude se donose u ime naroda, ali se krivični postupci vode radi utvrđivanja činjenica koje se iznose pred sud, kako bi se kasnije u sudskom postupku utvrdila sudska istina. Javnost mora posebno da bude pažljiva, naročito prema roditeljima, efekat mora da bude takav u smislu generalne prevencije, da se tako nešto nikad više ne desi.

Foto: Đ. Kojadinović

Advokat Zora Dobričanin

Posebno smo na osetljivom terenu jer je počinilac zločina dete, navela je Dobričanin.

Povodom mogućnosti reintegracije maloletnog ubice u društvo Dobričanin navodi da je to najveći strah roditelja:

- Roditelji su do te mere zabrinuti da razmišljaju o tome šta bi se desilo sa njim u slučaju nepogode, da se desi neka viša sila zbog koje bi mogao da dođe na slobodu. 

Kao veliki problem advokat navodi upotrebu interneta:

- Mislim da je preterana upotreba interneta veliki problem, imate decu koja su potpuno krivično neodgoovrna imaju sva prava i dostupno im je ono što je dostupno odraslima. Kontrola na interentu je neophodna i mislim da treba u tom smislu preduzeti neke mere. Teško je to ograničiti.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading