KOVALI SU ZAVERU PROTIV MENE I ISMEVALI ME! Sraman iskaz ubice iz Dubone, pokušava da opravda masakr: Kalašnjikov sam našao na tavanu!

Autor:

Hronika

12.05.2023

07:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U svom iskazu masovni ubica iz okoline Mladenovca pokušao je da opravda masakr u kome je ubio 8 osoba, a 15 ranio.

KOVALI SU ZAVERU PROTIV MENE I ISMEVALI ME! Sraman iskaz ubice iz Dubone, pokušava da opravda masakr: Kalašnjikov sam našao na tavanu!

Foto: ST/Nemanja Pančić facebook, Tanjug

Uroš Blažić

Uroš Blažić (20) koji je u kasno uveče 4. maja usmrtio 8 mladih osoba i ranio 15 u selima Malo Orašje i Dubona kao motiv za svoj jeziv zločin naveo je da su ga meštani "ismevali i pravili zaveru protiv njega".

U svom iskazu rekao je da je nasilje trpeo i tokom školovanja u osnovnoj školi, navodi Blic.

Kalašnjikpv sam našao na tavanu!

Kako piše Blic, Blažić je na tavanu porodične kuće pronašao kalašnjikov i pištolj i počeo je da puca pre 2 godine.

On je povremeno išao u jednu streljanu, gde je pucao uz nadzor zaposlenih. Ipak, to nije bilo sve - Blažić je vežbao pucanje u podrumu svoje kuće.

Foto: Privatna arhiva

Uroš Blažić

Kako je on ispričao, on je u podrumu kuće pucao iz pištolja u džak sa peskom. Njegov otac Radiša Blažić je potpukovnik Vojske Srbije, a uhapšen je prethodnih dana.

Prilikom pretresa objekta koje koristi osumnjičeni Radiša, nađeno je nekoliko stotina metaka različitog kalibra, punjene za municiju, jedan pištolj i jedan revolver. Njemu se na teret stavlja nedozvoljeno držanje oružja i stavljanje u promet eksplozivnih materija.

Ismevali su me i kovali zaveru protiv mene

Blažić je rekao i da sa osobama koje je ubio nije bio blizak, a to su tokom prethodnih dana potvrdili i meštani Dubone i Malog Orašja. Sve ih je poznavao površno, iz viđenja.

Sa druge strane, on u svom svedočenju tvrdi kako su ga meštani ismevali.

- Osećao sam podsmeh, ruganje i ismevanje. Meštani su stvarali zaveru protiv mene - ispričao je Blažić.

Republika

Foto: Instagram

Uroš Blažić

Ispričao je i kako su navodno meštani sela pričali loše stvari o njegovom ocu, između ostalog i da je "kriminalac". On se osvrnuo i na svoje odrastanje i na period iz osnovne škole.

Navodno, Blažić je dodao da su ga deca u osnovnoj školi ismevala zbog svoje tamnije puti i nisu želela da se druže sa njim.

- Od malih nogu gledam nepravdu i tugu, nepravda društva se reflektovala na mene. Nemam idole, ja sam pravoslavac, Srbin, hrišćanin, ne pušim, ne pijem alkohol - rekao je Blažić, koji je ubio osmoro ljudi, a ranio 15.

Tokom svog iskaza, u kojem je pokušao da opravda monstruozni zločin, spomenuo je i kako se družio sa javnim ličnostima. On je ispričao kako je bio blizak sa pojedinim rijaliti učesnicima - Nikolom Đorđević, Filipom Carem, kao i sa starletom Deniz Dejm, a čak je to naveo kao razlog ljubomore za koju je tvrdio da drugi osećaju prema njemu.

Foto: Privatna arhiva, Republika, Tanjug

Uroš Blažić i Deniz Dejm

Hteo sam da zaplašim selo

Blažić je saslušan u Višem javnom tužilaštvu u Smederevu, i određen mu je pritvor do 30 dana. On je tom prilikom ispričao kako je želeo da "zaplaši selo".

- Priznao je da je izvršio masakr navodeći da je upotrebom automatske puške i pištolja na tri lokacije na teritoriji Smedereva i Mladenovca pucao na više lica koja su se nalazila u grupi, a koja nije poznavao, da bi zaplašio stanovništvo navedenih naseljenih mesta - ispričao je ranije izvor Blica.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Mir

12.05.2023 08:07

Sine, tvoj život je gotov. Kakva god da je, ubio si i svoju porodicu. Budućnost nemaš.