KOMPJUTER VAM SE NON-STOP RESTARTUJE? Intel napravio ogroman problem sa računarima

Autor: Republika

Razonoda

16.01.2018

02:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

kompanija Intel konstantno nailazi na probleme u pokušaju da zaštiti svoje procesore od ranjivosti Meltdown i Spectre koji su obelodanjeni prošle nedelje. Najnoviji problem nakon instaliranja softverske "zakrpe" izaziva restartovanje računara.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Problem se javlja kod kompjutera koji rade na starijim Haswell čipovima, piše "The Verge".

Intel zna da problem postoji još od juna prošle godine, ali ponovno pisanje firmware-a za procesore kako bi se propust ispravio pokazalo se kao prilično izazovan zadatak.

Kompanija je obećala da će "patch-evima" zaštititi 90 odsto procesora koji su proizvedeni u poslednjih pet godina. Međutim, objavljivanje "patch-eva" dovelo je do pojavljivanja novih teničkih problema.

Microsoft je prošle nedelje morao da spreči dalje objavljivanje softverske zakrpe za AMD-ove procesore jer neki računari posle njene instalacije jednostavno nisu hteli da se boot-uju.

Takođe, još jedan od problema koje donosi ispravka je navodno usporavanje rada računara. Još uvek nije poznato koliko tačno će se kompjuteri usporiti, a spekulisalo se da bi to moglo da ide i do 30%.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading