RUDARENJE KRIPTOVALUTA: Ako vam se ovo dešava na računaru, NAPADNUTI STE!

Autor: Republika

Razonoda

14.01.2018

02:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sve veći broj sajtova okreće se novom načinu zarade - rudarenju kriptovaluta pomoću snage računara svojih posetilaca. Iako je ovaj način zarade za sajtove mnogo bolji, za korisnike baš i nije, jer svako rudarenje kriptovaluta može znatno da uspori njihov računar i internet.

RepublikaFoto: pixabay.com

The Pirate Bay je navodno podržavao takozvani "cryptojacking", odnosno koristio je snagu računara svih ljudi koji su ga posećivali kako bi "kopao" kriptovalute. Pored najpopularnijeg torent sajta, wifi provajder Starbucks-a u Argentini je takođe rudario kriptovalute koristeći snagu svih uređaja koji su se povezivali na njihovu mrežu.

Korisnici se pitaju kako da prepoznaju da li neko ko ne bi smeo koristi snagu njihovog računara za rudarenje kriptovaluta.

Sakriveni kod za rudarenje kriptovaluta može da se pronađe u raznim reklamama koje koriste JavaScript kod. Hakeri su čak pronašli način da skripte ugrade u sajtove kao što su Politifact.com i Showtime, kako bi novac stvarali koristeći saobraćaj samog sajta.

Korisnici koji su pogođeni "cryptojackingom" najčešće se žale na spor internet i uspored rad kompjutera. Ukoliko koristite laptop, njegova baterija će se takođe prazniti brže nego što je to normalno.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading