PREMINULA MUZIČKA LEGENDA: Stvorio je najbajkovitije pesme iz Diznijevih filmova, svet zabave ZAVIJEN U CRNO!

Autor:

Zabava

26.05.2024

10:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Legendarni kompozitor preminuo u 95. godini!

PREMINULA MUZIČKA LEGENDA: Stvorio je najbajkovitije pesme iz Diznijevih filmova, svet zabave ZAVIJEN U CRNO!

Foto: Credit: GoffPhotos.com / Goff Photos / Profimedia

Svet muzike i zabave oplakuje gubitak kompozitora Ričarda Šermana, kreativnog genija iza nekih od najomiljenijih pesama Diznija, koji je preminuo u 95. godini. Njegovo neverovatno nasleđe uključuje vanvremenske kompozicije, koje su se našle u ikoničnim Diznijevim filmovima poput Meri Popins i Knjiga o džungli.

Republika

Foto: Credit: GoffPhotos.com / Goff Photos / Profimedia

Ričard Šerman

Muzički majstor

Šermanov izuzetan talenat i strast prema muzici doveli su do stvaranja nezaboravnih Diznijevih pesama koje su očarale publiku kroz generacije. Zajedno sa svojim bratom Robertom, 1965. godine su dobili dva Oskara za izuzetan rad na animiranom filmu Meri Popins. Njihova izvanredna saradnja takođe je proizvela klasike poput "Trust in Me" iz "Knjige o džungli" i očaravajuće melodije omiljenog dečjeg filma iz 1968, "Chitty Chitty Bang Bang".

Muzičko umeće braće Šerman proširilo se daleko izvan Diznija, sa repertoarom od preko 200 pesama koje su im donijele devet nominacija za Oskara, tri Gremi nagrade i impresivnu kolekciju od 24 zlatna i platinum albuma tokom njihove slavne karijere. Njihovi doprinosi ostavili su neizbrisiv trag na svet muzike i zabave, obogaćujući živote brojnih ljudi.

Bob Ajger, izvršni direktor Diznija, odaje počast Ričardu Šermanu kao pravoj legendi, naglašavajući dubok uticaj njegovog rada na tkanje naših muzičkih iskustava. Bajkovite kompozicije Ričarda Šermana ostaće voljeni deo Diznijevog nasleđa, besmrtno utkana u srca obožavalaca širom sveta.

Podsećanja radi, Ričardov brat Robert preminuo je 2012. godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading