SKANDALOZNA SVEDOČENJA O SEKS-ŽURKAMA FRONTMENA RAMŠTAJNA: Ana kaže da je imala utisak da je u sekti

Autor:

Zabava

22.03.2024

17:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nove optužbe protiv frontmena Ramštajna Tila Lindemana

SKANDALOZNA SVEDOČENJA O SEKS-ŽURKAMA FRONTMENA RAMŠTAJNA: Ana kaže da je imala utisak da je u sekti

Foto: Jens Koch


Nove optužbe su se pojavile protiv Tila Lindemana, frontmena benda Ramštajn, skoro deset meseci nakon početnih optužbi da je regrutovao žene za susrete u bekstejdžu. Nedavna svedočenja su otkrila navodni "kasting" proces kroz koji je Lindeman navodno birao žene za bekstejdž interakcije.

Ana Jakina, ruska muzička menadžerka koja je bila uključena sa Ramštajnom i Lindemanom, otkrila je detalje o procesu selekcije. Prema Jakini, ona je svedočila kako su mlade žene dovodili Lindemanu skoro svake noći, izražavajući zabrinutost zbog nedostatka transparentnosti i etičkih razmatranja u tim interakcijama. Čak je uporedila situaciju sa pripadanjem kultu, gde se očekivala bezuslovna poslušnost liderovim instrukcijama.

Republika

Foto: wikimedia.org/MORS

Til Lindeman

 


Šelbi Lin, 25-godišnja žena iz Severne Irske, podelila je svoje iskustvo kako ju je Lindeman izabrao za bekstejdž susret posle koncerta u Viljnusu 2023. Njeno javno otkriće na Tviteru izazvalo je talas reakcija, pri čemu je Lin odbila da se uključi u bilo kakve seksualne aktivnosti. Ovaj incident nije samo privukao pažnju na problem, već je izazvao i zvanično saopštenje od strane Ramštajna, koji su negirali optužbe.

Istaknuta je uloga pojedinaca poput Alene Makejeve, nazvane "kasting direktorka", u selekciji i organizaciji ovih susreta. Makejeva je navodno imala značajnu ulogu u komuniciranju sa ženskim fanovima i organizaciji okupljanja pre i posle koncerata. Međutim, pokušaji da se stupi u kontakt sa Makejevom i drugim pojedincima uključenim u proces regrutacije su bili neuspešni, dodatno komplikujući situaciju.

Lindemanov advokat, Zimon Bergman, naglasio je da su svi seksualni susreti bili saglasni i da se regrutacija žena može raspravljati sa moralnog stanovišta. Uprkos pravnim naporima Lindemana da ospori optužbe, pitanje ostaje sporno, sa trajnim diskusijama o etičkim implikacijama ovih interakcija.

Iako je berlinski tužilac pokrenuo istragu protiv Lindemana i Makejeve, ona je zatvorena posle dva meseca zbog odsustva formalnih žalbi od navodnih žrtava. Međutim, sukobljene priče i pravni sporovi su se nastavili, oblikujući percepciju javnosti o situaciji.


Dok se Ramštajn priprema za svoju evropsku turneju, zakazanu da počne sredinom maja, kontroverza oko Lindemanovog ponašanja će verovatno ostati tema diskusije. Sa koncertima benda već rasprodatim, očekuje se da će trajati dijalog o optužbama i etičkim razmatranjima oko interakcija sa fanovima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading