Kontroverzni reditelj TEŠKO OBOLEO! Mislio je da su simptomi nastali zbog odvikavanja od ALKOHOLA, a onda je saznao strašnu ISTINU!

Autor:

Zabava

10.08.2022

07:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Larsu fon Triru, poznatom i kontroverznom danskom reditelju, dijagnostikovana je Parkinsonova bolest, objavila je njegova producentska kuća.

Kontroverzni reditelj TEŠKO OBOLEO! Mislio je da su simptomi nastali zbog odvikavanja od ALKOHOLA, a onda je saznao strašnu ISTINU!

Foto: Youtube Louisiana Channel

U saopštenju objavljenom početkom nedelje navodi se da je režiser "dobrog raspoloženja i da se leči od simptoma" dok završava predstojeću poslednju sezonu svoje TV trilogije serije "The Kingdom Exodus".

Premijera ove serije zakazana je za avgust na Venecijanskom filmskom festivalu, međutim Fon Trir će zbog zdravstvenog stanja učestvovati u ograničenim medijskim događajima, potvrđeno je u saopštenju.

Foto: Youtube Louisiana Channel

Lars fon Trir

 

U intervjuu za Gardijan 2018. godine Fon Trir je pripisao drhtanje ruku antidepresivima i odvikavanje od alkohola.

- Radim na svom alkoholizmu, što je dobro - rekao je tada reditelj, i priznao da planira da se ozbiljno posveti lečenju od alkoholizma:

- Imao sam period od osam meseci kada nisam pio, i uskoro ću se vratiti na to. Ali imam ovaj alkoholni "alat" koji koristim kada moram. I, ako imam zaista veliki napad anksioznosti, to je jedina stvar koja će pomoći.

Foto: Youtube Louisiana Channel

Lars fon Trir

 

Podsećamo, Lars fon Trir jedan je od najkontroverznijih savremenih filmskih stvaralaca. Zajedno sa svojim zemljacima Tomasom Vinterbergom, Kristijanom Levringom i Sorenom Krag-Jakobsenom jedan je od osnivača avangardnog filmskog pokreta „Dogma 95“.

Sa filmom "Ples u tami" u kom je glavnu ulogu igrala islandska muzička zvezda Bjork, je 2000. godine osvojio Zlatnu plamu na Filmskom festivalu u Kanu, a muzika iz filma je nominovana za Oskara 2001. godine. Režirao je i "Dogvil" sa Nikol Kidman u glavnoj ulozi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading