Konačno ODLUČENO! Evrovizija se 2023. NEĆE održati u Ukrajini - domaćin će biti OVA zemlja!

Autor:

Zabava

25.07.2022

12:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na odluku organizatora čekalo se nekoliko meseci, a sada je zvanično saopšteno gde će se 2023. održati Eurosong

Konačno ODLUČENO! Evrovizija se 2023. NEĆE održati u Ukrajini - domaćin će biti OVA zemlja!

Foto: youtube/ Eurovision Song Contest

Organizatori najpopularnijeg evropskog muzičkog takmičenja doneli su konačnu odluku o tome gde će biti održano naredno takmičenje.

Naime, nakon što je Ukrajina 2022. godine odnela pobedu na takmičenju za pesmu Evrovizije, postavljeno je pitanje gde će naredno takmičenje biti održano, budući da ruska invazija i dalje traje.

Organizatori Evrovizije doneli su odluku da se ovo takmičenje 2023. godine umesto u Ukrajini, održi u Velikoj Britaniji.

Još uvek nije poznato u kom gradu će takmičenje biti održano, a spekuliše se da bi to mogli da budu Mančester ili Glazgov.

Podsetimo, ukrajinski bend "Kalush Orchestra" ove godine oduševio je publiku u Italiji svojim hitom Stefanija, dok je učesnika iz Velike Britanije Sema Rajdera i njegovu  pesmu Space Man, publika pozicionirala na drugo mesto.

Ukrajina je ranije osudila odluku da joj se oduzme domaćinstvo sledeće godine, donesenu zbog ruske invazije, a odlazeći britanski premijer Boris Džonson je tada rekao da bi Ukrajina trebalo da bude domaćin. Međutim, sada je i zvanično - Evrovizija se 2023. godine održava u Velikoj Britaniji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading