EVROVIZIJA 2022 POČINJE VEČERAS: Ove dve zemlje će se direktno PLASIRATI U FINALE BEZ GLASANJA, A evo ko se bori za PROLAZAK!

Autor:

Zabava

10.05.2022

14:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Evrovizija 2022 pčinje večeras!

EVROVIZIJA 2022 POČINJE VEČERAS: Ove dve zemlje će se direktno PLASIRATI U FINALE BEZ GLASANJA, A evo ko se bori za PROLAZAK!

Foto: printscreen youtube/Eurovision Song Contest

Velikom iščekivanju konačno došao kraj, Evrovizija 2022. počinje večeras prvom polufinalnom večeri, a ovo su svi detalji prvi polufinalne večeri, kao i ko se plasirao direktno u finale.

Naime, predstavnici prvih 17 zemalja svojim scenskim nastupom, stasom i glasom boriće se da osvoje simpatije gledalaca i tako osiguraju mesto za veliko finale koje nas očekuje u subotu 14. maja.

U prvobitnoj postavci u ovom polufinalu trebalo da nastupi i predstavnik Rusije, ali je zbog sankcija, Rusija izgubila pravo učestvovanja na Evroviziji. Konačan spisak zemalja koje učestvuju u prvom polufinalu je sledeći: Albanija, Latvija, Litvanija, Švajcarska, Slovenija, Ukrajina, Bugarska, Holandija, Moldavija, Portugal, Hrvatska, Danska, Austrija, Island, Grčka, Norveška, Jermenija. Sve što treba da znate o pravilima glasanja na Evroviziji 2022.

U prvom polufinalu glasaće žiri i publika iz 17 zemalja učesnica. Francuska i Italija koje kao deo skupine prošlogodišnjih "top 5" imaju direktan plasman u finalu. Nakon sinoćne generalne probe, glasao je stručni žiriji koji se sastoji od po pet muzičkih stručnjaka iz svake od zemalja, prenosi Alo.

Njihovim glasovima dodaće se glasovi SMS i telefonskog glasanja gledalaca koje počinje po završetku poslednje izvedbe i trajaće deset minuta. Voditelji će nam potom pročitati imena deset najboljih, u nasumičnom redosledu, dok ćemo stvarne rezultate prvog polufinala saznati tek po završetku finala.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading